Prijava

Vaša prijava

GPZO Velikogoričanima nudi cijenu plina od 52,1 eura po megavatsatu

['plin']

Gradska plinara Zagreb-Opskrba će građanima koji žele ostati kod njih ponuditi cijenu plina nižu za 10 centi od cijene koja bi na temelju odluke HERE o rastu nabavne cijene plina u javnoj opskrbi trebala biti 52,2 eura po megavatsatu, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Naime, prema odluci Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), cijena plina u javnoj opskrbi trebala bi iznositi 52,2 eura po megavatsatu, dok GPZO nudi cijenu od 52,1 euro po megavatsatu. Ova ponuda bit će na raspolaganju građanima do 23. rujna.

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, naglasio je kako građani imaju priliku do tog datuma odlučiti hoće li se vratiti GPZO-u ili će prijeći na novog dobavljača, Međimurje-plin.

Najavio je kako će GPZO građanima ovaj tjedan početi slati pismo ponude na kućne adrese. Ako građani do tada ne pređu na tržišnu uslugu GPZO-a, automatski prelaze na javnu uslugu Međimurje-plin, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Tomašević je istaknuo kako je GPZO uspio ponuditi konkurentniju cijenu zbog povoljnije situacije na međunarodnom tržištu plina nakon natječaja završenog 29. svibnja. Ipak, dodao je kako ova cijena još uvijek nije konačna jer se očekuju subvencije od Vlade, što bi moglo dodatno smanjiti troškove plina i za GPZO i za Međimurje-plin.

Podsjetimo, Grad Zagreb je odlukom HERA-e prije nekoliko mjeseci izgubio natječaj za javnu uslugu dobavljača plina, koju je dobila tvrtka Međimurje-plin. Time su korisnici GPZO-a, dovedeni u situaciju da moraju birati između ostanka kod dosadašnjeg opskrbljivača ili prelaska na novog.

Za one koji žele ostati kod GPZO-a u novom modelu tržišne usluge, potrebno je podnijeti zahtjev za promjenu opskrbljivača i potpisati novi ugovor o opskrbi plinom. Ova odluka mogla bi imati dugoročne posljedice na račune za energiju mnogih domaćinstava, stoga je važno da građani pažljivo razmotre sve opcije prije donošenja konačne odluke.

Objava GPZO Velikogoričanima nudi cijenu plina od 52,1 eura po megavatsatu pojavila se prvi puta na V'Gradu.