Prijava

Vaša prijava

Folklor uz Koranu: KUD Dučec Mraclin u Slunj doveo turopoljske pjesme i plesove

['dvd dučec', 'FOLKLOR', 'mraclin']

KUD Dučec Mraclin je prvi rujanski vikend proveo uz Koranu na folklornom festivalu “Raduj nam se, Slovin gradu”. Kao jedini gosti izvan slunjskog područja na glavnoj pozornici su izveli autentične i posebne turopoljske pjesme i plesove.

Foto: KUD Dučec Mraclin

 

Sudjelovali su u svečanom mimohodu folklornih društava, blagdanskoj misi Male Gospe u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva te nakon mise i blagoslova djece na svečanoj pozornici na glavnom gradskom trgu nastupili sa svojom jedinstvenom i šarenom folklornom točkom.

“Gostovanje se spremalo već duže, posredstvom zagrebačkih i domaćih Slunjana. Bilo je lijepo susresti se s autentičnim zvukom hrvatskog Korduna, s onim snažnim pjevanjem koje drži na distanci ‘i vuke i Turke'”, poručili su iz KUD-a Dučec.

Foto: KUD Dučec Mraclin
Foto: KUD Dučec Mraclin

 

 

 

Da ne bude samo posao, a ništa uživanje, folkloraši su subotu proveli u razgledavanju i zabavi. Obišli su muzej podzemne baštine Speleon podignut na impresivnoj geološkoj formaciji Baraćevih špilja te održali svojevrstan “team building” uz bazen i sjenicu s roštiljem.

 

 

Foto: KUD Dučec Mraclin
Foto: KUD Dučec Mraclin
Foto: KUD Dučec Mraclin

 

Objava Folklor uz Koranu: KUD Dučec Mraclin u Slunj doveo turopoljske pjesme i plesove pojavila se prvi puta na V'Gradu.