Prijava

Vaša prijava

Osniva se Kulturno vijeće Grada Velike Gorice, raspisan poziv za predlaganje članova

['kulturno vijeće', 'kulturno vijeće grada velike gorice']

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar je objavio Poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice. Novo vijeće sačinjavati će pet članova koji će se birati na četiri godine, a čiji će zadatak biti unapređenje goričke kulturne scene. 

“Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice”, stoji u priopćenju Grada.

Kulturno vijeće će imati pet članova, a ustanove i udruge s područja Grada Velike Gorice koje se bave kulturnim djelatnostima mogu predložiti po jednog člana za svako područje:

• knjižnične djelatnosti, knjige i nakladništva
• muzejsko-galerijske djelatnosti i likovne umjetnosti
• glazbe, glazbeno-scenske i dramske umjetnosti
• kulturno-umjetničkog amaterizma
• zaštite i očuvanja pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara.

Za člana Kulturnog vijeća Grada Velike predlažu se kulturni djelatnici i umjetnici koji svojim dosadašnjim djelovanjem i poznavanjem problema s područja kulture i umjetnosti za koje se predlažu mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je Kulturno vijeće osnovano.

Član Kulturnog vijeća ne može biti osoba koja ima udio u vlasništvu ili sudjeluje u upravljanju pravne osobe koja obavlja djelatnosti u kulturi iz područja Kulturnog vijeća kao i njihov zaposlenik.

Na temelju prispjelih prijedloga Gradonačelnik Grada Velike Gorice donijet će odluku o imenovanju predsjednika i članova Kulturnog vijeća. Članovi Kulturnog vijeća imenuju se na četiri godine.

Prijedlozi kandidata za članove Kulturnog vijeća dostavljaju se do
10. listopada 2024. na e-mail adresu: kultura@gorica.hr ili na adresu Grad Velika Gorica
Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti, Trg kralja Tomislava 34
10410 Velika Gorica, s naznakom „prijedlozi članova Kulturnog vijeća Grada Velike Gorice“.

Prijedlozi kandidata za članove Kulturnog vijeća dostavljaju se na posebnim obrascima koji se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti ili na web stranici Grada Velike Gorice.

Objava Osniva se Kulturno vijeće Grada Velike Gorice, raspisan poziv za predlaganje članova pojavila se prvi puta na V'Gradu.