Prijava

Vaša prijava

Učenici šestih, sedmih i osmih razreda hodočastili u Padovu i započeli projekt „Brat Sunce”

['brat sunce', 'Marija Patrlj', 'Navještenje BDM', 'OŠ Nikole Hribara', 'padova']

Dana 28. rujna, učenici šestih, sedmih i osmih razreda, zajedno s učiteljima, hodočastili su u Padovu, gdje su posjetili nekoliko važnih vjerskih i kulturnih znamenitosti. Ovaj poseban izlet započeo je posjetom svetištu svetog Leopolda Bogdana Mandića, gdje su sudjelovali na svetoj misi.

Kapucini su ih srdačno pozdravili i izrazili dobrodošlicu te im pružili priliku za duhovno iskustvo kroz obilazak svetišta i ispovjedaonice.

Nakon mise, učenici su nastavili istraživati Padovu. Posjetili su glavni gradski trg te veličanstvenu baziliku svete Justine. Vrhunac hodočašća bio je obilazak svetišta svetog Antuna Padovanskog, gdje su se pomolili na svečevom grobu te razgledali relikvije i klaustor.

Ovo hodočašće u Padovu označilo je početak projekta „Brat Sunce,” tijekom kojeg će učenici kroz cijelu godinu istraživati franjevački red i njegovo djelovanje, s posebnim naglaskom na franjevački jubilej. Projekt je organiziran u suradnji sa župom Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo župniku vlč. Ivanu Norbertu Koprivcu na podršci i doprinosu realizaciji ovog hodočašća.

Također, u projektu su sudjelovali i učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika, što je dodatno obogatilo ovo hodočašće i pružilo priliku za zajedništvo među učenicima.

Kako bi nagradili izvrsno ponašanje i sudjelovanje učenika, putovanje je završilo posjetom popularnom zabavnom parku Gardaland, gdje su svi sudionici mogli uživati u zasluženom odmoru i zabavi.

Organizaciju hodočašća i projektne aktivnosti predvodile su profesorice Marija Patrlj, Irena Gimpelj Gal, Lidija Klarić, Marija Lovrić Rajačić i Jelena Laković, koje su pomogle u stvaranju nezaboravnog iskustva za sve prisutne.

Objava Učenici šestih, sedmih i osmih razreda hodočastili u Padovu i započeli projekt „Brat Sunce” pojavila se prvi puta na V'Gradu.