Prijava

Vaša prijava

Predavanje Udruge invalida rada Zagreba u POU: Sve o inkluzivnom dodatku

['pou', 'POU Velika Gorica', 'projekt zdravi i sigurni non stop', 'udruga invalida rada zagreba']

Udruga invalida rada Zagreba (dalje: UIR Zagreba) u sklopu programa “Zdravi i sigurni NON-STOP” organizirat će predavanje pod nazivom “Inkluzivni dodatak”. Na predavanju će biti objašnjeno što je inkluzivni dodatak, koje dosadašnje naknade su objedinjene u inkluzivni dodatak, tko su potencijalni korisnici istoga, kao i koje tijelo je nadležno za zaprimanje zahtjeva i vođenje postupka u kojemu će podnositelju zahtjeva biti priznato pravo na navedeni dodatak. Ulaz na predavanje slobodan je za sve zainteresirane građane grada Velike Gorice i njegove okolice.

Predavanje će održati savjetnica u UIR Zagreba, Ivana Unger mag. iur., u ponedjeljak 7. listopada 2024. godine s početkom u 16,00h u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica (Zagrebačka ulica 37, Velika Gorica).

Predavanje je dio višegodišnjeg projekta

UIR Zagreba predavanje će održati u okviru projekta “Zdravi i sigurni non-stop” koji sufinancira Grad Velika Gorica u okviru Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za grad Veliku Goricu u 2024. godine.

UIR Zagreba projekt “Zdravi i sigurni” uspješno provodi od 2020. godine i u okviru istoga započeo je s aktivnostima na području grada Velike Gorice i njegove okolice.

Započete aktivnosti nastavile su provedbom projekta kroz 2021., 2022., 2023. i 2024. godinu. Ovogodišnji projekt je u provedbi od 1. svibnja do 31. prosinca 2024. godine.

Ostale aktivnosti projekta

Projekt se sastoji od tri aktivnosti – promidžbene, rekreacijskog plivanja i pravnog savjetovališta. Dok se promidžbom nastoji informirati javnost o projektu, aktivnosti rekreacijsko plivanje i individualna pravna savjetovanja besplatne su za sve osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice.

Rekreacijsko plivanje provodi se na Gradskom bazenu Velike Gorice, srijedom od 11,00h do 12,00h uz obveznu prethodnu prijavu u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (stanko@uir-zagreb.hr).

Individualna pravna savjetovanja organizirana su u prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86, utorkom i četvrtkom od 15,00h do 18,00h, uz obveznu prethodnu rezervaciju termina savjetovanja u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem e-pošte (pravnik@uir-zagreb.hr) ili telefona 01/4876301, 4829119, 4829392.

“Veliko nam je zadovoljstvo da već petu godinu zaredom provodimo projekt “Zdravi i sigurni” na području grada Velike Gorice i njegove okolice što je svakako pokazatelj uspješnosti u provedbi našeg projekta, ali i ukazuje na činjenicu da postoji velik interes i potreba za navedenim aktivnostima, kao i da kroz iste uspješno poboljšavamo kvalitetu života osoba s invaliditetom.” – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Velika Gorica ima najveći broj registriranih osoba s invaliditetom u Zagrebačkoj županiji

Statistički podatci ukazuju da osobe s invaliditetom čine značajan udio u stanovništvu RH. Prema zadnje dostupnim podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na dan 4. 9. 2023. godine, u RH je živjelo 657.791 osoba s invaliditetom što u postotcima iznosi 17,0% ukupnog stanovništva. Od navedenog broja, u Zagrebačkoj županiji je istoga dana živjelo 44.313 osoba s invaliditetom i na taj način osobe s invaliditetom su činile 14,8% ukupnog stanovništva županije, a najveći broj registriranih osoba s invaliditetom upravo je bio na području grada Velike Gorice (8.883), što čini 20% ukupnog broja osoba s invaliditetom u Zagrebačkoj županiji. Izvještaj se podnosi godišnje, no podaci će za 2024. godinu biti vrlo slični.

 

Objava Predavanje Udruge invalida rada Zagreba u POU: Sve o inkluzivnom dodatku pojavila se prvi puta na V'Gradu.