Prijava

Vaša prijava

Pune se retencije kod Odranskog polja, Hrvatske vode upozoravaju stočare da povuku stoku

['bujične poplave', 'lonjsko polje', 'odransko polje', 'povlačenje stoke', 'punjenje retencija']

Ciklona koja je sinoć preko Jadrana stigla u Hrvatsku, donijela je obilnu kišu. Tolika količina padalina u kratkom razdoblju uzrokovala je probleme u prometu i veća zadržavanja vode na cestama te postoji opasnost od bujičnih poplava. 

Jači pljuskovi s grmljavinom diljem zemlje nastavljaju se i danas, a zbog ozbiljnosti vremenske situacije, posebice do petka, te gotovo sigurno obilnih oborina, lokalno mogućih i bujica i podizanja vodostaja, DHMZ je izdao narančasto odnosno žuto upozorenje radi jake kiše i grmljavinskih nevremena, prenosi HRT.

Punjenje retencija kod Odranskog polja

Tolika količina u kratkom razdoblju na nekim je lokacijama prouzročila je bujične poplave. Hrvatske vode donijele su odluku o uspostavi izvanrednih mjera obrane.

“Zbog najavljenih visokih vodostaja rijeke Save, Kupe i Odre, izdat će se nalog za otvaranje Ustave Prevlaka te će doći do punjenja retencija Lonjsko polje, Odransko polje i Žutica”, izvjestili su iz Hrvatskih voda te zamolili stočare da kontorliraju i na vrijeme povuku stoku iz navedenih retencija.

Objava Pune se retencije kod Odranskog polja, Hrvatske vode upozoravaju stočare da povuku stoku pojavila se prvi puta na V'Gradu.