Prijava

Vaša prijava

Besplatan koncert tradicionalnih napjeva iz južne i priobalne Hrvatske u Pučkom otvorenom učilištu

['besplatan koncert', 'Dani europske baštine u Velikoj Gorici', 'pou vg']

U sklopu Dana EU baštine, 15. listopada će se održati koncert naziva “Hote, Hote, Romari” vokalnog ansambla Pučki pivači KBF-a iz Zagreba koji će pjevati tradicijske napjeve iz južne i priobalne Hrvatske, ali i iz drugih dijelova zemlje poput Slavonije i Hrvatskog zagorja.

Koncert počinje u 19.30 sati u Crkvi Navještenja BDM, a ulaz je besplatan.

Ansambl „Pučki pivači KBF-a“ osnovan je 2018. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, kroz interpretaciju glagoljaškog crkvenog pučkog pjevanja na svojim koncertima nastoje svekolikom puku približiti velika otajstva katoličke vjere „kroz oči“ naših predaka, izvodeći mahom napjeve nastale u južnoj i priobalnoj Hrvatskoj, no u repertoar uključuje i napjeve iz drugih krajeva naše zemlje (Slavonija, Srijem, Hrvatsko zagorje itd.).

Vokalni ansambl  osnovan je 2018. godine pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Činili su ga isprva studenti KBF-a, polaznici izbornog kolegija “Interpretacija glagoljaškog crkvenog pučkog pjevanja”, a s vremenom su se priključili i studenti s drugih sastavnica Sveučilišta. Ansambl od svojeg osnutka djeluje pod vodstvom etnomuzikologa doc. dr. sc. Joška Ćalete, a od 2019. postaje i službenim pjevačkim ansamblom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Objava Besplatan koncert tradicionalnih napjeva iz južne i priobalne Hrvatske u Pučkom otvorenom učilištu pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi