Prijava

Vaša prijava

Nešto novo u Gorici: Ovaj vikend se održava festival na kojem ćete moći razmijeniti sjeme tradicijskih sorti našega kraja

['Naš centar za kulturu življenja', 'naš festival kulture življenja']

Ove subote vas u Gorici očekuje nešto novo. Riječ je o prvom izdanju manifestacije Naš festival kulture življenja koji, uz potporu grada Velike Gorice, organizira udruga Naš centar za kulturu življenja.

Inovativni festival će se održati u subotu, 12. listopada u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica (Zagrebačka ulica 37) od 9 do 13 sati.

Posjetitelji će moći poslušati predavanja posvećena očuvanju tradicijskih sorti i bioraznolikosti, sudjelovati u razmjeni sjemena te nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju. Predavanja “Priča o sjemenu je priča o čovječanstvu: Nadahnuća za očuvanje gastro-kulturne baštine Turopolja” i “Zašto je tradicijsko sjeme bitno” će održati Ivana Jagić Boljat, magistra muzeologije i upravljanja baštinom te Sendy Osmičević, magistra inženjerka urbanog šumarstva i zaštite okoliša.

Organizatori pozivaju male poljoprivrednike, vrtlare i hobiste da donesu svoje sjeme za razmjenu, a svi ostali zainteresirani moći će nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju sjemenarima za njihov trud uložen u prikupljanje i očuvanje sjemena te razmijeniti informacije i iskustva.

Održat će se i mini sajam ekoloških proizvoda, a sjemenari s dugom obiteljskom tradicijom će u sklopu programa predstaviti autohtone sorte.

Objava Nešto novo u Gorici: Ovaj vikend se održava festival na kojem ćete moći razmijeniti sjeme tradicijskih sorti našega kraja pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Prometna nesreća u Zvonimirovoj