Prijava

Vaša prijava

Vesela i užurbana atmosfera na Dječjem Gastru i 13. memorijalu za goričkog branitelja Tomašića

['dječji gastro']

U Parku plemenite općine turopoljske održava se Dječji Gastro festival kao uvertira u Gastro Turopolja. Od 10 sati ujutro se pleše, prodaju štrukle, sjeckaju sastojci za gulaš, a sve u veseloj i pozitivnoj atmosferi. 

Posjetitelji danas u Parku plemenite općine Turopoljske mogu kupiti štrudle od jabuka od dječjih vrtića Ciciban, Žirek i Velika Gorica. Sav prihod bit će kroz udrugu VG Legacy i njezin projekt socijalnog dućana Robin Hood biti doniran za potrebite i materijalno siromašne građane.

“Nama je tu lijepo, prodajemo štrudlice od jabuka i nadamo se doći i sljedeće godine. Očekujemo veliki odaziv i da ćemo sve prodati, odnosno podijeliti, u humanitarne svrhe!”, poručila je odgajateljica Vesna Klafurić iz dječjeg vrtića Žirek.

Natjecanja povodom 13. memorijala za goričkog branitelja Tihija

Na festival su došli skauti iz cijele Hrvatske kako bi se u sklopu 13. memorijala u spomen na hrvatskog branitelja i izviđača Tihomira Tomašića zvanog Tihi natjecali u pripremi najboljeg gulaša u kotlu te u vezanju čvorova i dizanju šatora.

U goričkom parku su se okupile izviđačke ekipe iz Valpova, Osijeka, Karlovca, Koprivnice i Zagreba, a ugostili su ih skauti Turopoljske udruge skauta Tur.

Uzbuđeni zbog natjecanja, skauti su već u 10 sati krenuli s pripremom gulaša. U pripremi im pomažu stariji članovi, a tu je i uvijek pouzdani pomoćnik-internet.

Jan iz Odreda skauta Jarun ozbiljno je shvatio ulogu kuhara, u prvih deset minuta festivala već je stavio ulje i nasjeckao luk i češnjak, no vjeruje kako će biti boljih gulaša.

“Više sam uzbuđen zbog natjecanja u spremanju gulaša jer se tu više zabavljamo, zezamo se i tako. Ne vjerujem da će naš gulaš biti najbolji, ali smo uzbuđeni”, rekao je mali skaut.

Festival je otvorila predsjednica upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić koja je izrazila zadovoljstvo organizacijom memorijala za velikogoričana Tihomira Tomašića.

“Čast mi je da ovdje prisustvujem na 13. memorijalnom turniru za našeg preminulog branitelja gospodina Tomašića. Drago mi je što i dalje štitite njegovo ime i sve što je napravio za državu Hrvatsku. Želim da se odlično zabavite u Velikoj Gorici!”, poručila je.

Nastupe su održale mažoretkinje kluba Vegas, Turopoljske mažoretkinje te plesni klub Megablast.

Svoje rukotvorine izložile su razne učeničke udruge, a u 17 sati će nastupiti Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica.

Objava Vesela i užurbana atmosfera na Dječjem Gastru i 13. memorijalu za goričkog branitelja Tomašića pojavila se prvi puta na V'Gradu.