Prijava

Vaša prijava

VIDEO Mališani DV Lojtrica uče o tradiciji kraja u kojem žive: Izrađivali podgutnice, odjenuli nošnje pa zaplesali i zapjevali

['dv lojtrica', 'podgutnica', 'svjetski dan kravate', 'turopolje']

Mali Tigrići od malena uče o tradiciji kraja u kojem žive i njenoj povijesti i simbolima poručili su iz Dječjeg vrtića Lojtrica, područni objekt Selnica Ščitarjevska. Ondje se odgojna skupina Tigrići ovoga tjedna upoznala s podgutnicom.
Djeca iz PO Selnica Šćitarjevska su ususret Svjetskom danu kravate koji se obilježava 18. listopada saznali, kroz priču o Turopoljskom Banderiju, kako je podgutnica nastala i kako ju je veliki kralj Luj XVI preuzeo od hrabrih turopoljskih vojnika.
Kako bi bolje usvojili naučeno, bojali su podgutnice, sami su izradili i ukrasili jedan od simbola Turopolja i za kraj su odjenuli svoje podgutnice i narodne nošnje svoga kraja i osmislili koreografiju za pjesmu Lepo naše Turopolje.
Osmišljavanje i realizaciju aktivnosti pomogli su KUD Čiče i KUD Gradići.

Objava VIDEO Mališani DV Lojtrica uče o tradiciji kraja u kojem žive: Izrađivali podgutnice, odjenuli nošnje pa zaplesali i zapjevali pojavila se prvi puta na V'Gradu.