Prijava

Vaša prijava

Velik uspjeh reprezentacije Taekwondo klub Velika Gorica na Svjetskom prvenstvu: Hrvatsku postavili na treće mjesto među 127 država

['svjetsko juniorsko prvenstvo', 'taekwondo', 'taekwondo klub velika gorica']

Taekwondo klub Velika Gorica je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Chuncheonu u Južnoj Koreji, domovini taekwondoa, predstavljao naš Grad i ostvario fenomenalan rezultat osvojivši dva zlata i dvije bronce među gotovo tisuću natjecatelja, ponajboljih u svijetu. 

Svjetsko juniorsko prvenstvo održalo se od 01.do 6. listopada, a reprezentativci Taekwondo kluba Velika Gorica putovali su s trenerom Igorom Matićem i fizioterapeutkinjom reprezentacije Larom Derdić Trifunović.

Ovo svjetsko prvenstvo okupilo je 967 sportašica i sportaša iz 127 država svijeta što ga čini najbrojnijem juniorskom svjetskom prvenstvu.

Oscar Kovačić(Prana-Karlovac) i Magdalena Matić (Marjan-Split) su osvojili zlato, a Ema Bugarinović(Fox-Bjelovar) i Marija Uglešić(Marjan-Split) bronce.

Iz kluba poručuju kako je ovo najveći uspjeh njihovih juniora na svjetskim prvenstvima.

“Kad dodamo i da smo osvojili prvo muško zlato koje do sad nismo nikad imali onda je uspjeh još i veći. Pored osvojenih medalja imali smo i dva peta te tri deveta plasmana. I kako to obično i bude kada je sve odrađeno izvrsno i kada su rezultati vrhunski, na kraju turnira jedna mala Hrvatska osvojila je u ukupnoj konkurenciji sportašica nevjerojatno 3.mjesto dok su nam dečki bili četvrti”, istaknuli su.

U konačnici je Hrvatska završila na trećem mjestu iza reprezentacija Irana i Koreje.

Treneru Igoru Matiću ovo je već osma godina kako je u stožeru juniorske reprezentacije te mu je ovo četvrto odrađeno svjetsko prvenstvo i do sad najveći uspjeh u karijeri.

 

Objava Velik uspjeh reprezentacije Taekwondo klub Velika Gorica na Svjetskom prvenstvu: Hrvatsku postavili na treće mjesto među 127 država pojavila se prvi puta na V'Gradu.