Prijava

Vaša prijava

['djeca hrvatskih branitelja', 'hrvatski branitelji', 'UDVDR Ogranka Velika Gorica']

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Velika Gorica je u partnerstvu s Udrugom djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata Velika Gorica, a uz financijsku podršku Zagrebačke županije, održala treće Sportsko-edukativno druženje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja.

Sportsko-edukativno druženje hrvatskih branitelja i djece održavaju se već treću godinu zaredom, a iz UDVDR Ogranka Velika Gorica su pojasnili cilj ovog događanja.

“Cilj druženja je upoznavanja djece hrvatskih branitelja s nastojanjima branitelja da se nikad ne zaboravi doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju samostalne Republike Hrvatske te  nastoje prenijeti na njih da i dalje rade na očuvanju sjećanja i ponosa na ta teška ali slavna vremena njihovih očeva, te kako bi upravo djeca hrvatskih branitelja u budućnosti nastavila barem djelomično provoditi nešto od ovoga šta mi radimo sve ove godine”, istaknuli su.

 

 

Prije samog druženja predstavnici udruga položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika Golubica u Velikoj Gorici, za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Druženje je nastavljeno u „Etno naselju Novo Čiče“, uz natjecanje u pikadu, visećoj kuglani, stolnom tenisu i kartanju.

Predsjednik Udruge za šport i rekreaciju Veteran 91, gospodin Mario Sačer je održao predavanje na temu “Značaj i uloga kineziološke rekreacije kao sadržajne aktivnosti u slobodnom vremenu djece  odraslih”.

Branitelje i djecu branitelja svojim dolaskom razveselili su zamjenik župana Zagrebačke županije gospodin Ervin Kolarec i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas, koji su pohvalili rad udruge, te su naglasili da je uključivanje djece hrvatskih branitelja u ovakve programe jako dobra ideja, te da tako nastave i dalje.

 

Objava pojavila se prvi puta na V'Gradu.