Prijava

Vaša prijava

Održana svečana sjednica NK Mraclin povodom 90 godina postojanja kluba

[]

Svečano je bilo ovih dana u Mraclinu a završna svečanost obilježavanja 90 godina postojanja Nogometnog kluba Mraclin održana je 05.06.2022. godine svečanom sjednicom i proslavom u prostorima tvrtke PPS Galeković.

U Mraclinu su se okupili brojni predstavnici politike i sporta, predstavnici udruga koje djeluju u Mraclinu, velik broj bivših i sadašnjih igrača Mraclina kao i veliki mještana Mraclina koji su dali dio sebe u bogatoj povijesti nogometnog kluba, jednog od ponosa Mraclina.

Među gostima bili su dožupan županije Zagrebačke Ervin Kolarec, dogradonačelnik Velike Gorice Neven Karas, dopredsjednik HNS-a, predsjednik NS ZŽ i predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko, predstavnici Nogometnog saveza Velika Gorica i predstavnici brojnih nogometnih klubova a u ime Zajednice nazočni su bili predsjednik Goran Kovačić i tajnik Darko Blažinčić.

Predsjednik NK Mraclin Goran Vukašinec govorio je o bogatoj povijesti kluba, svim uspjesima i dostignućima i izazovima koji su pred njima a posebna zahvala upućena je velikom broju pojedinaca koji su dali svoj doprinos razvoju i uspješnom i djelovanju kluba a od kojih i mnogih nema među nama.

Potom je prikazan polusatni film koji je obuhvatio bogatu povijest kluba i njegov razvoj od samog početka do današnjih dana i bio je podsjetnik o svim zanimljivostima koje su pratile ovaj klub od 1932. godine.

U sklopu svečanosti promovirana je i monografija o NK Mraclinu, autora Vitomir Štubana koja je na preko 360 stranica i 720 fotografija obuhvatila razdoblje od 1999. do 2022. godine.

Autor je jednu monografiju posvetio Zajednici sportskih udruga za Muzej sporta Davor Štuban koji je ostavio neizbrisiv trag u povijesti NK Mraclin.

Na završetku svečane sjednice dodijeljena su priznanja i plakete brojnim zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama koji su dali veliki doprinos u razvoju kluba tijekom proteklih godina a priznanja su između ostalih dodijeljena i predsjedniku Zajednice Goranu Kovačiću i tajniku Darku Blažinčić.

Čestitke NK Mraclin za 90 godina postojanja i uspješnog rada i želimo im da nastave istim putem !!!