Prijava

Vaša prijava

Karataši nastupili na Youth League u Poreču

[]

Karataši iz Karate kluba Velika Gorica proteklog su vikenda zaključili natjecateljsku sezonu nastupom u Poreču na Svjetskoj seriji lige mladih, jednim od 4 najjača svjetska turnira uz Meksiko-Acapulco, Italija-Venezia i Cipar-Limassol.

Turnir se održavao od 01.-03.07. a okupio je preko 2000 natjecatelja iz 55 država iz cijelog svijeta. Uz Ligu mladih održavao se još U12 i U21 Svjetski kup 29.-30.06. te karate kamp Svjetske karate federacije koji je okupio dodatnih 500 natjecatelja. Ovo je bila impozantna brojka od preko 2500 natjecatelja koji su se okupili u Poreču i na kojoj je bila sva “krema” karataša iz cijelog svijeta za uzrast ispod seniora. Prosječno je po kategoriji prijavljeno oko 65 natjecatelja tako da možemo reći kako je sigurno u rangu Svjetskog prvenstva kvalitetom i kvantitetom.

Velikogorički karataši nastupili su sa 11 natjecatelja a najbolji rezultat je ostvarila Lucija Kirinić u kategoriji kadetkinja -47kg. Lucija je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobjedila predstavnicu Španjolske 3:1 dok je u trećem kolu bila bolja od predstavnice Danske sa visokih 8:0. Slijedeće kolo Lucija je nažalost izgubila rezultatom 1:3 od natjecateljice iz Njemačke koja je kasnije zasluženo bila i pobjednica kategorije.

U repesažu Lucija je dobila priliku protiv talijanke Legittimo, no ipak gubi 0:4. Sve pohvale Luciji na velikom rezultatu i plasmanu 7. mjesta u kategoriji kadetkinja -47kg i najboljem plasmanu od svih hrvatskih predstavnica.

Osim Lucije, najdalje su došle Katja Braica u kategoriji kadetkinja +54kg i Mara Gusić u U14 -47kg. Katja je izgubila u trećem kolu od predstavnice Bugarske koja je kasnije poražena tako da Katja nije imala dodatnu priliku u repesažu. Mara Gusić je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je bila bolja od talijanske predstavnice dok je u trećem kolu poražena grčke predstavnice.

Od ostalih natjecatelja prvo kolo su prošle Matea Kordić i Ema Jukić dok su ostali svoje nastupe završili u prvoj borbi.

Još su nastupili: Vito Hulina, David Lovrinović, Nikola Huzjak, Ema Filković, Vita Kučan i Nika Mirosavljević.

Veliko iskustvo za velikogoričke karataše koji tek ulaze ili su tek ušli u “svijet” kadeta gdje je stvarno jaka konkurencija no veseli dobar pristup naših natjecatelja i način na koji su odradili borbe. Iz kluba poručuju kako sa velikim očekivanjima iščekuju novu sezonu koja počinje već 01.08. bazičnim pripremama kao i svake godine.