Prijava

Vaša prijava

Brojnim sportovima obilježen Hrvatski olimpijski dan, mladi sportaši oduševili svojim sportskim izvedbama a Velika Gorica još jednom pokazala da je „Grad mladih i grad sporta”

[]

Na sportskom igralištu Osnovne škole Jurja Habdelića u petak se slavio Hrvatski olimpijski dan. Događaj je ovo koji se obilježava diljem Hrvatske a Velika Gorica dio je te priče sada već drugu godinu. Kao i prošle godine, okupilo se mnogo djece iz raznih sportskih klubova, ali i brojnih osnovnoškolaca koji su došli vidjeti kojim se sve sportovima u našem gradu mogu baviti pa je na igralištu bilo zabavno i odjekivalo je cikom i vikom mladosti koja je došla pokazati svoja sportska umijeća.Okupljeni su brojni mladi sportaši i njihovi treneri iz sportskih kluba, ali i oni koji će se možda tek priključiti nekom goričkom klubu

Organizator obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana je Zajednica športskih udruga koja je organizirala bogat dvodnevni program na kojem su mladi sportaši pokazali svoje umijeće i upoznali goričku javnost sa sportovima koji se treniraju u Velikoj Gorici.

Paralelno su se odvijale sportske aktivnosti na igralištu u koje su se osnovnoškolci sa svojim nastavnicima uključivali i tako i sami osjetili pojedine sportove. Lopte na sve strane, odbojkaške, rukometne, ples, navijanje, hrvanje.. na igralištu nije bilo sporta koji ne možete vidjeti. A sve to s ciljem je osvještavanja o važnosti bavljenja sportom, posebice od malih nogu. Program se održavao na poligonu i na dva dijela igrališta. Na jednoj strani su loptački sportovi – tu su odbojkaški klub Gorica, košarkaški klub Velgor i ŽRK Udarnik. Na drugoj polovici terena prezentaciju ima Atletska škola Maraton kluba, Cheerleading klub Vegasice, Hrvački klub i Plesni klub Megablast.

Cilj obilježavanja ovog važnog datuma za Hrvatski sport je približiti svim dobnim skupinama velikogoričana svijest da su kretnja i sport sastavni dio života svih dobnih skupina. Ovo je i poziv svima da se priključe vježbanju i zdravom načinu života jer to je smisao zdravlja ljudi – istaknuo je tajnik Zajednice športskih udruga Velike Gorice, Darko Blažinčić. Zajednica trenutno okuplja 52 članice i oko 7.000 sportaša od kojih je više od 80% upravo mlađi od 18 godina što pokazuje koliko je naš grad zaista grad mladih i grad sporta.

– Zajednica sportskih udruga drugu godinu na ovaj način obilježava ovaj datum kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor. Želimo pokazati ljudima da je sport sastavni dio života svih dobrih skupina i još jedan poziv svojoj populaciji da se aktivno uključi u sport ili povremeno jednostavno rekreativno trenira kako bi unaprijedio svoje zdravlje – rekao je tajnik Zajednice Darko Blažinčić.

Ispred Grada mlade sportašice i sportaše pozdravio je pročelnik upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Neven Topolnjak.

– Grad Velika Gorica poznat je kao grad sporta. To je za nas jedna važna djelatnost i zato je podupiremo. Putem Zajednice športskih udruga podupiremo sve sportove i svi su dobrodošli u naše klubove. Sredstva koja Grad izdvajaju za to su velika i jedna su od najvećih u Hrvatskoj, što se vidi i po uspjesima naših sportskih klubova – istaknuo je Topolnjak.

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan sa ciljem poticanja građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.