Prijava

Vaša prijava

U organizaciji HNK Gorica održan 22. Međunarodni turnir U-19 Trofej Turopolja 2022.


U organizaciji HNK Gorica održan je 22. Međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja koji se od 23.-24. rujna igrao na terenima Gradskog stadiona i SRC Udarnik uz sudjelovanje šest klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske – Illés Akadémia-Haladás Kft (Szombathely), NK Mura (Murska Sobota), NK Lokomotiva, NK Varaždin, NK Slaven Belupo i HNK Gorica.

Klubovi su bili podijeljeni u dvije skupine, A u kojoj su bili Illes A. Haladasz Kft, Lokomotiva i Varaždin i B u kojoj su bili Mura, Slaven Belupo i Gorica.

Turnir je započeo utakmicama Lokomotiva-Varaždin i Gorica-Mura u petak od 10:00 sati u Kurilovcu i na Gradskom stadionu a nastavljen ostalim utakmicama po rasporedu na oba terena.

Rezultati utakmica po skupinama:

A_NK Varaždin – NK Lokomotiva                1:1

B_HNK Gorica – NK Mura                           2:0

A_Illes A.Haladas Kft – NK Varaždin          2:5

B_NK Mura – NK Slaven Belupo                 2:0

A_NK Lokomotiva – Illes A.Haladas Kft     7:0

B_ HNK Gorica – NK Slaven Belupo           1:0

Završnica je odigrana u subotu poslijepodne utakmicom za treće mjesto između Mure i Varaždina koja je u regularnom dijelu završila 2-2 te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima je bolja bila slovenska momčad. Ovo je tek bila prava uvertira za finalnu utakmicu koja je odigrana na visokoj razini sa i sa potpuno identičnim rezultatom.

Utakmica za 3. mjesto: NK Mura-NK Varaždin 6:5, jedanaesterci (2:2)

Finale:  NK Lokomotiva-HNK Gorica 6:5, jedanaesterci (2:2)

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji vratar – Ivan Kešina, Lokomotiva

Najbolji strijelac – Vid Štefanec, Mura

Najbolji igrač – Luka Brlek, Gorica

Šest klubova u dva dana turnira odigralo je 8 utakmica i prikazalo vrlo dobar a u nekim utakmicama i odličan nogomet te je turnir po riječima trenera svih klubova u potpunosti ispunio sva njihova očekivanja po pitanju kvalitete momčadi i cjelokupne organizacije. Za svaku pohvalu bilo je i ponašanje svih klubova sudionika, koje ja kao i svih proteklih godina bilo na izuzetno visokoj razini jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Cjelokupni turnir protekao je u izuzetno korektnom sportskom ozračju čemu su doprinos dali svi sudionici turnira – igrači, treneri, predstavnici klubova, medicinsko osoblje, suci, delegati i klupski volonteri.

Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su suci i delegati  Nogometnog središta Velika Gorica.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice, Željko Mihalj, predsjednik NS Velika Gorica, Dražen Vujnović, predsjednik NK Kurilovec i Kristijan Japec iz tvrtke Alpas Hrvatska.