Prijava

Vaša prijava

Fenomenalna Sara Habijančić zlatna u Perizu i godinu završava kao druga juniorka svijeta


U vikendu koji je iza nas, 25.11.-27.11. u Parizu je održan G2/E2 French Open 2022. turnir iz serije Grand prix turnira koji se boduju za WT rang listu.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 900 natjecatelja iz preko 35 zemalja svijeta a među njima i Sara Habijančić iz Taekwondo kluba Velika Gorica u kategoriji juniorki -59kg koja je do ovog turnira bila na visokom 4.mjestu na  WT rang listi u kategoriji juniorki.

Sara je na ovom turniru bila izvrsna i ovaj put otišla do kraja i osvojila zlatnu medalju. Redom je pobjeđivala predstavnice Nizozemske, Velike Britanije dva puta i u finalu predstavnicu iz Koreje. Na pohodu u borbi za medalju savladala je predstavnicu iz Velike Britanije, inače aktualnu viceprvakinju svijeta dok je u finalu pobijedila predstavnicu iz Koreje i tako joj uzvratila za poraz u borbi za medalju  od prije tjedan dana sa turnira u Bosni i Hercegovini.

Ovo je Sari osma medalja sa prestižnih G2 turnira koje je redom odradila u Belgiji, Austriji, Luksemburgu, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini(bez medalje) i Francuskoj te osvojila 1 zlato, 5 srebra i 2 bronce.

Sa ovom zlatnom medaljom i novih 20 bodova Sara će završiti 2022.godinu na nestvarnom 2. mjestu u kategoriji juniorki -59kg na  WT rang listi te tako na najbolji način zaokružiti svoj ciklus u juniorskoj konkurenciji jer od 2023. godine Sara se okreće seniorskim natjecanjima i novim izazovima koji su ispred nje.

Čestitke Sari na ovom rezultatu i ukupnom plasmanu !!!