Prijava

Vaša prijava

Radne posjete kod državnog tajnika i predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora

[]

Protekla dva dana predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice, Goran Kovačić i Darko Blažinčić bili su u radnim posjetama Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskom olimpijskom odboru.

U Ministarstvu turizma i sporta održan je sastanak sa državnim tajnikom Tomislavom Družakom na kojem je dogovoreno obilježavanje Europskog tjedna sporta u Velikoj Gorici.

Pod motom # BeActive organizirati će se niz aktivnosti kojima će se potaknuti građane svih dobnih skupina na bavljenje sportom. Europski tjedan Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a nacionalni koordinator za provođenje ove inicijative u Republici Hrvatskoj je Ministarstvo turizma i sporta.

Europski tjedan sporta organiziran je oko središnjih tema: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Sportski klubovi, Fitness centri i #BeActive Night a za svako od navedenih okruženja organiziraju se brojne inicijative i aktivnosti na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

U Hrvatskom olimpijskom odboru predstavnike velikogoričke sportske zajednice primili su predsjednik i glavni tajnik HOO Zlatko Mateša i Siniša Krajač.

Na sastanku je dogovorena konkretna potpora u provedbi aktivnosti u Velikoj Gorici vezanih za proglašenje Velike Gorice Europskim gradom sporta za 2023. HOO će se uključiti u niz aktivnosti koje će se održavati u našem gradu u Europskom tjednu sporta kojom prilikom će biti obilježavanje Međunarodnog i Hrvatskog olimpijskog dana.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša istaknuo je da će početkom travnja osobno doći u radnu posjetu Velikoj Gorici.