Prijava

Vaša prijava

Na streljani Grm započela nova sezona, održan pozivni turnir za reprezentaciju

[]

Na streljani „Grm“ u Lukavcu je od 17. – 19.03.2023. održan je Pozivni turnir za reprezentaciju u letećim metama, trap.

Početak sezone otvoren je standardnim natjecanjem gdje se okupila elita hrvatskog streljaštva koja je ostvarila pravo nastupa kako bi pokazali formu za nadolazeću sezonu i izbor za nastupe za reprezentaciju.

Nastupilo je ukupno 35 strijelaca, seniora, juniora i žena.

Kod seniora, rezultati su bili nešto niži nego inače, tako da je za najboljih 8 i polufinale bilo potrebno 113 pogotka. U prvom polufinalu prolazak u finale izborili su F. Ravalico i M. Germin, a u drugom polufinalu A. Glasnović i G. Cernogoraz.

U finalu je borba bila neizvjesna do samog kraja, te se zlatom na kraju okitio Francesco Ravalico sa rezultatom 32/35 u finalu., srebrom A. Glasnović – 31/35, a broncom Đ. Cernogoraz sa 19/25.

4. i 5. mjesto zauzeli su M. Germin i J. Kasliar iz SD Gorda iz Velike Gorice, a 8. mjesto Saša Sedmak iz SD „Plemenitaš“ Lukavec. Juniori su također pokazali zanimanje na početku sezone pa je 1. mjesto nakon otpucanog finala i dodatnog raspucavanja osvojio Mateo Zrinski iz društva Plemenitaš Lukavec sa 20/25 + 1 pogodak. Drugo mjesto pripalo je K. Duniš is društva Gusar Novigrad, a treće J. Karakašu iz GSD Osijek.