Prijava

Vaša prijava

Bronca za Saru Fabijančić u Sarajevu i plasman na Europsko prvenstvo za U21

[]

Proteklog vikenda u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, u organizaciji taekwondo saveza BiH održao se turnir pod nazivom G1/E2 Taekwondo European multi games. Turnir je okupio preko 900 sportašica i sportaša iz preko 30 država svijeta.

Turnir koji sam po sebi ima status turnira gdje se osvajaju bodovi za svjetsku i europsku rang listu, pored toga ima i dodatnu vrijednost jer ujedno osvajači medalja imaju i direktne plasmane na Europska prvenstva. Ove godine su to kadetsko i U21 europsko prvenstvo za koje je ovaj turnir imao kvote.

Na turniru je sudjelovala i naša seniorka iz Taekwondo kluba Velika Gorica Sara Habijančić u kategoriji -57kg. Sara je nakon tri velika seniorska turnira gdje je osvajala dva puta 9.mjesto i jednom 5.mjesto na ovom seniorskom turniru uspjela  otići stepenicu više i osvojiti svoju prvu seniorsku medalju sa velikih turnira, brončanu medalju. Medalja je to koja ima veliku vrijednost jer se s tom medaljom Sara direktno kvalificirala na Europsko U21 prvenstvo koje će se održati od 9.-11.12. u Bukureštu, Rumunjska.

Sara je na ovom turniru pobijedila u dvije borbe i onda je zaustavljena u polufinalu od protivnice iz Grčke. Ponovo odlično odrađen turnir, osvojeni novi bodovi na svjetskoj rang listi gdje će Sara od mjeseca lipnja biti u 150 sportašica svijeta u svojoj kategoriji, a sjetimo se samo da je prije dva mjeseca Sara bila bez plasmana na toj istoj rang listi.

I moramo napomenuti još jednu zanimljivu situaciju, na postolju za brončanu medalju sa Sarom je stajala naša olimpijka iz Tokia, Kristina Tomić koja je također bila brončana. Situacija je zanimljiva jer ako se vratimo u 2019.godinu sjetit ćemo se kako je Kristina tada aktualna Europska seniorska prvakinja i treća sa Svjetskog seniorskog prvenstva došla na Sarine završne pripreme za Europsko kadetsko prvenstvo kako bi joj dala podršku i još je više motivirala kako bi se što bolje pripremila. I eto nakon četiri godine Sara je na istom postolju sa našom olimpijkom i osvajačicom veliki svjetskih i europski medalja. Uspomena koju Sara neće zaboraviti, prva seniorska medalja sa G1 turnira.

Čestitke Sari na velikom uspjehu !