Prijava

Vaša prijava

Ema Jukić i Mia Čunčić iz Karate kluba Velika Gorica osvojile srebro i broncu na jakom međunarodnom turniru Grand Prix Croatia

[]

Karate klub Velika Gorica uspješno je otvorio novu natjecateljsku sezonu na jakom međunarodnom turniru Grand Prix Croatia koji je tradicionalno održan u Samoboru. Ovaj turnir održan je od 19.-21.01. a nastupilo je preko 1500 natjecatelja iz 232 kluba i 28 država.

– Velikom broju reprezentacija ovaj Grand Prix Croatia je ujedno zadnja provjera pred Europsko prvenstvo, a tako je i našoj reprezentaciji bio zadnji kontrolni turnir. Odlučili smo se ove godine nastupiti samo u uzrastima kadeta i juniora, te jednom kategorijom U14, jer je u tim kategorijama najveća konkurencija i najbolji ispit za našu ekipu – kazao nam je predsjednik klub i trener Goran Živković i nastavio.

Ukupno smo osvojili dvije medalje, od čega jedno srebro i jednu broncu. Nastupili smo ukupno sa 12 natjecatelja u 14 kategorija. Ema Jukić je u kadetkinjama -47kg osvojila broncu, a Mia Čunčić srebro u uzrastu U14 -49kg. Ema na svom putu pobjeđuje tri meča, no u polufinalnom nažalost gubi, te u meču za broncu pobjeđuje Talijanku rezultatom 1:0.

U kategoriji je nastupilo 28 natjecateljica a rezultati su bili: 1.kolo Ukrajina 4:0, 2.kolo Švedska 1:0, 3.kolo Hrvatska 1:0, 4.kolo Mađarska 0:1 i Repasaž Italija 1:0.

Mia Čunčić osvojila je srebro, a na svom putu biva slobodna u 1. kolo, a nakon toga pobjeđuje 3 meča. Nažalost u finalu je bila bolja kolegica iz Hrvatske. Mia je aktualna prvakinja Hrvatske i sigurno se od nje očekuje puno odličnih rezultata u budućnosti. Mia je u 1.kolu bila slobodna, 2.kolo Ukrajina 1:0, 3.kolo Mađarska 3:2, 4.kolo Kosovo 4:2, Finale Hrvatska 0:6.

Uz ove dvije medalje sportaši karate kluba Velika Gorica osvojili su tri 5. mjesta gdje su izgubili tri meča za broncu.

– Dečki su također ostavili odličan dojam, no nedostajalo je malo sreće za još pokoju medalju. Kadeti Vito Hulina u -57kg, David Lovrinović u -70kg i Nikola Huzjak u +70kg osvojili su 5.-a mjesta. Vito Hulina odrađuje 5 mečeva, a David i Nikola svaki po 4 meča što je pokazatelj da visoko konkuriraju na međunarodnom planu što nam je svima cilj – dodao je Goran.

Osim njih nastupili su još Ema Filković, Matea Kordić, Petar Krešimir Krmpotić, Noel Jeromić i Luka Lukačić, no završili su nastup u 1. meču a Nika Mirosavljević i Katja Braica gube u svom 2.meču.

Još je trebala nastupiti Lucija Kirinić, no nažalost zbog bolesti je morala otkazati nastup na turniru.

Čestitke svima na postignutim rezultatima!!!


VVG Alumni Neven Zitek održao predavanje za studente i nastavnike

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda