Prijava

Vaša prijava

Pioniri HNK Gorica osvojili naslov prvaka Hrvatske, povijesni uspjeh za klub i Veliku Goricu !

[]

Pioniri HNK Gorica osvojili su povijesni naslov prvaka Hrvatske, pobjedom protiv Rijeke rezultatom 4:3 u zadnjem kolu prvenstva.

Igračima Gorice u zadnjoj utakmici bio je dovoljan i bod za osvajanje naslova. Utakmica se igrala na glavnom terenu Gradskog stadiona gdje se okupio veliki broj gledatelja koji su pružili veliku podršku igračima tijekom čitave utakmice. Utakmica uzbudljiva do samog završetka jer su gosti iz Rijeke nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 3:2 ali je u nastavku “sve došlo na svoje”. Momčad Gorice u nastavku je postigla još dva zgoditka i pobjedom 4:3 osvojili su naslov prvaka Hrvatske. Odlični Mihael Kelava bio je trostruki strijelac za domaću momčad dok se jednom među strijelce upisao Juraj Frigan.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka moglo je započeti veliko i zasluženo slavlje na terenu ali i na tribinama Gradskog stadiona jer su ovi mladići svojim igrama to i zaslužili.

Međutim, svi igrači koji su igrali tijekom sezone su pobjednici i treba im odati priznanje za sve što su postignuli tijekom natjecateljske sezone a osvojeni naslov prvaka biti će zapisan zlatnim slovima u povijest velikogoričkog i hrvatskog sporta i nogometa. Velika Gorica u momčadskom sportu nikad u svojoj povijesti nije imala najbolju momčad u državi u najpopularnijim i najmasovnijim sportovima a ova je generacija ispisala nogometnu povijest. Uspjeh je vrjedniji kada se zna da se radi o najmasovnijem i najpopularnijem sportu i da o ovome sanjaju mnogi dječaci.

Ova generacija ostvarila je svoje snove i zato djeco uživajte i slavite, zaslužili ste jer ste ponos Našeg grada.

Generacija koja je ostvarila povijesni uspjeh osvajanja naslova prvaka Hrvatske protiv Rijeke jesu igrači Ivan Grahovac, Dario Župetić, Jakov Miholić, Zvonimir Ivec, Jan Cindrić, Francis Chinedu Echue, Ivan Bilobrk, Juraj Frigan, Luka Drčelić, Mihael Kelava te Marko Rezek, Luka Petračija, Stjepan Prahir, Frano Antolić, Fabio Čagalj, Elisandro Kožina i Miroslav Karkahov te kapetan Luka Čolić i pod vodstvom trenera Borisa Trivunova.

Medalje prvacima Hrvatske podijelio je gradonačelnik Krešimir Ačkar uz asistenciju glavnog instruktora Hrvatskog nogometnog saveza Petra Krpana i izbornika U-15 hrvatske reprezentacije Sretena Ćuka dok je pehar kapetanu Luki Čoliću predao Nenad Črnko  dopredsjednik HNS-a i predsjednik HNK Gorica.

Čestitke svim igračima, trenerima klubu !!!