Prijava

Vaša prijava

Održan prvi Olimpijski festival dječjih vrtića u Velikoj Gorici


Zajednica športskih udruga uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora u ponedjeljak, 27. svibnja na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici po prvi puta je organizirala Olimpijski festival dječjih vrtića na kojem je sudjelovalo 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek.

Svaki dječji vrtić predstavljala je ekipa od 45 natjecatelja, djevojčica i dječaka. Djevojčice i dječaci natjecali su se u četiri atletske discipline – trčanje na 50 m, skok udalj, bacanje loptice u daljinu i štafetno trčanje 4x25m i nogometu.

Djeca su sa svojim odgajateljicama ušla na stadion u svečanom mimohodu koji je bio po cijelom stadionu baš kao i na Olimpijskim igrama a mimohod je vodio naš proslavljeni olimpijac i poznati veslač Damir Martin.

Nakon mimohoda, dječje vrtiće i sve okupljene pozdravili su predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić, direktor HOO-ova Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvoje Balen i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar koji je i otvorio Olimpijski festival.

Nakon otvaranja, pročitana je olimpijska zakletva što je učinila Ema Bakula, podignuta je zastava HOO-a uz hrvatsku himnu te je na kraju upaljen olimpijski plamen. U cijeli protokol nošenja zastave i olimpijskog plamena te paljenje plamena bila su uključena djece iz velikogoričkih vrtića.

Ja vjerujem kako se tu među vama kriju budući olimpijci i danas ste svi koji sudjelujete u ovoj Olimpijadi pobjednici – kratko je poručio predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić.

“ Hvala Športskoj zajednici i Gradu Velike Gorice na organizaciji. Želim svoj djeci da se uključe u sport i pozovu svoje prijatelje. Naučit ćete se fer playu, naučit ćete se uvažavati. Najviše vam želim da se igrate i uživate”, izjavio je direktor HOO-ova Ureda za programe sporta na lokalnoj razini, Hrvoje Balen.

“Drago nam je da po prvi puta ovo organiziramo ovaj olimpijski festival, hvala organizatorima. Svjedočimo prekrasnom događaju u našem gradu”, izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je imao čast otvaranja prvog izdanja Festivala dječjih vrtića u Velikoj Gorici.

pripala je gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, dok je završnicu i proglašenje najboljih uveličao njegov zamjenik Neven Karas, koji je uz Gorana Kovačića, proslavljenog olimpijca Damira Martina te tajnika Darka Blažinčića, koji je i pokrenuo cijelu ovu priču, dodjeljivao odličja najuspješnijim vrtićancima.

Ukupni pobjednik olimpijskog festivala bio je Dječji vrtić Žirek dok je nagrada za fair play pripala Dječjem vrtiću Lojtrica.

No, na kraju dana sva su djeca bili pobjednici, jer upravo moto festivala “I ja ću biti olimpijac”, najbolje opisuje manifestaciju koja za cilj ima promicanje sporta među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju.

Zajednica športskih udruga u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim odborom osigurala je za svako dijete prigodne diplome, medalje za sudjelovanje, majicu i kapu s obilježjima festivala za otvaranje olimpijade te prigodnu majicu sa logom i u boji pojedinog vrtića za natjecanje dok su sve odgajateljice i osoblje vrtića dobile prigodne majice sa logom i u boji vrtića a pobjednici u pojedinim disciplinama i ukupni pobjednik nagrađeni su medaljama i peharima.

Manifestacija je održana u prekrasnoj atmosferi Gradskog stadiona uz brojnu publiku koja je bez prestanka skandirala za svoje mališane.

Sudeći prema reakcijama roditelja, odgajateljica, kao i nasmiješenih i razigranih mališana bio je to pun pogodak, jer su se najmlađi Velikogoričani osjećali poput pravih sportaša.

Želja svih na rastanku bila je “Ovo treba ponoviti” !