Prijava

Vaša prijava

Streljački klub Turopolje najuspješniji u Osijeku, Gordu drugo mjesto

[]

Iza strijelaca SK Turopolje Lukavec i više je nego dobra sezona, u kojoj su u natjecanju Kupa Hrvatske u ekipnoj konkurenciji ostvarili dvije pobjede. Nakon što su bili najbolji na četvrtom kolu u Dubrovniku, strijelci Turopolja najbolji su u ekipnoj konkurenciji bili i proteklog vikenda u Osijeku.

Ekipa u sastavu Tomislav Bastalić (117), Mario Rupić (115) i Damir Lončar (113) s 345 pogođenih “glinenjaka” osvojila je prvo mjesto ispred gradskog rivala Gorda koji je pogodio tri mete manje. Ekipu Gorda u Osijeku su činili Marko Germin (115), Kristijan Kancelar (114) i Ivan Bastalec (113). Treće mjesto u ekipnom poretku osvojili su strijelci koprivničke Podravine.

-Naravno da smo zadovoljni postignutim rezultatima. Štoviše naša dva strijelca Mario Rupić i Tomislav Bastalić izborili su finale Kupa, gdje nastupaju 24 najbolja strijelca- ističe legenda turopoljskog streljaštva Željko Vađić.

Finala Kupa na rasporedu je 24. i 25. kolovoza na streljani Luže u Zagrebu, a uz dvije uzdanice Turopolja, među 24 najbolja strijelca plasirala su se i dva strijelca Gorda Marko Germin i Kristijan Kancelar te Saša Sedmak i Damir Zrinski iz SK Plemenitaš.

Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji u Osijeku je bio Josip Glasnović ispred Antona Glasnovića i Francesca Ravalica. Blizu postolja je bio Tomislav Bastalić koji je nakon trećeg mjesta u osnom meču u finalu malo posustao i osvojio četvrto mjesto. Uz njih u finalu su još bili Janoš Karakaš i Ivan Sušnić. Mario Rupić (SK Turopolje) i Marko Germin (SD Gord) bez finala su ostali u shot offu.