Prijava

Vaša prijava

Mladi karataši Karate kluba Velika Gorica skupili bodove za svjetsko prvenstvo

[]

Završila je natjecateljska sezona za karataše iz Karate kluba Velike Gorice završnim nastupom na najjačem svjetskom turniru za uzrast ispod seniora, YOUTH LIGOM. Ovaj turnir kategorizirani je turnir Hrvatskog olimpijskog odbora za mlađe uzrasne kategorije.
Jedan od serije turnira (njih 5) održava se već tradicionalno u Poreču krajem lipnja, pa tako je i ove godine održan sa rekordnim brojem natjecatelja. Ukupno 3714 natjecatelja iz 74 države iz cijelog svijeta prošlog vikenda je nastupilo u Poreču u uzrastu U14, U16, U18 i U21.
Karataši Velike Gorice su u tim navedenim uzrastima nastupili sa 12 boraca i pokušali izboriti nove bodove za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava početkom listopada u Veneciji. YOUTH LIGA u Poreču je jedan od 4 turnira koji se boduju po odluci stručnih stožera naše reprezentacije.

Ukupno smo jako zadovoljni nastupima naših članova, no nažalost nedostajala je medalja. Nekoliko naših boraca je bilo na dobrom putu za osvojiti medalju, no nedostajalo je i malo sportske sreće. Na jednom ovako velikom turniru na kojem je prosječno po kategoriji preko 80 natjecatelja iz cijelog svijeta, treba uz kvalitetu imati i malo sportske sreće. Od ukupno 193 natjecatelja koji su nastupili iz Hrvatske, osvojene su samo 4 medalje što opet govori puno o veličini i težini ovog turnira – kazao je čelnik kluba i trener Goran Živković.
– Natjecateljica iz naših redova koja je najdalje došla je bila Ema Jukić u kategoriji kadetkinja -47kg. Ema je uspjela nakon slobodnog prvog kola pobijediti u tri borbe (predstavnice Italije, Egipta i Nizozemske), no nažalost u četvrtfinalu gubi od predstavnice BiH koja kasnije gubi i na taj način ne ostavlja šansu za repasaž.
– Uz Emu, odlične nastupe su imali i Vito Hulina u kadetima -57kg, Nikola Huzjak u kadetima +70kg, te David Lovrinović u kadetima -70kg. Sva trojica nakon prolaza u tri borbe, gube u četvrtoj i tako završavaju turnir u četvrtfinalu jer njihovi protivnici nažalost kasnije gube. Mia Čunčić u uzrastu U14 -47kg i Lucija Kirinić u juniorkama -48kg pobjeđuju u prvom kolu, no nažalost gube u drugom.
Još su nastupili Katja Braica, Ema Filković, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Krešimir Krmpotić i Luka Lukačić, koji rano završavaju svoj nastup porazom u 1. kolu
.

Snaga ovoga turnira je ravna konkurenciji Svjetskog prvenstva, a mislimo da je sve jasno kada kažemo da za osvajanje medalje treba nastupiti u 7 mečeva. Natjecatelji za ovu razinu trebaju biti izuzetno kvalitetni, fizički spremni, te naravno imati i malu dozu sportske sreće da bi napravili rezultat u obliku medalje.
Mi smo zadovoljni sa borbama jer smo u puno kategorija skupili vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo koje se sredinom listopada održava u Veneciji, i to za uzrast kadeta, juniora i U21. Još su ostala dva kvalifikacijska turnira u rujnu, nakon čega ćemo znati putnike na ovo veliko natjecanje, a naši borci su u vrhu u nekoliko kategorija. Slijedi mali odmor u 7.-om mjesecu, a sa pripremama počinjemo 01.08.
– prenio nam je svoje dojmove Goran Živković.

Čestitke svima u klubu sa željom da nastave sa dobrim rezultatima !