Prijava

Vaša prijava

Održan 24. Međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2024., Dinamo je bio najbolji

[]

Juniori Dinama pobjednici su 24. Međunarodnog turnira „Trofej Turopolja“ koji se protekla dva dana igrao na terenima Gradskog stadiona u Velikoj Gorici.                                                                             

U organizaciji HNK Gorica održan je 24. Međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja koji se od 26.-27. srpnja igrao na terenima Gradskog stadiona uz sudjelovanje i na kojem su sudjelovali  NK Maribor, GNK Dinamo, NK Lokomotiva, NK Varaždin, NK Slaven Belupo i HNK Gorica.

Klubovi su bili podijeljeni u dvije skupine, skupina A u kojoj su bili Maribor, Dinamo i Varaždin i skupinu B u kojoj su bili Lokomotiva, Slaven Belupo i Gorica.

Prvog dana turnira igrane su utakmice po skupinama od 10:00, 15:00 i 19:00 sati a drugog dana igrane su utakmice za 3. mjesto i finale.

Rezultati utakmica po skupinama:

A…..GNK Dinamo-NK Maribor 5:2
B…..NK Slaven Belupo–NK Lokomotiva 0:0
A…..GNK Dinamo-NK Varaždin 3:0
B…..HNK Gorica–NK Slaven Belupo 4:1
A…..NK Maribor-NK Varaždin 2:1
B…..NK Lokomotiva-HNK Gorica 2:1

Utakmica za 3. mjesto: NK Maribor – HNK Gorica 3:1

Finale:  GNK Dinamo – NK Lokomotiva 4:0

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji vratar – Antonijo Rajić, GNK Dinamo

Najbolji strijelac – Taj Rožić Šuligoj, NK Maribor

Najbolji igrač – Petar Andrić, GNK Dinamo

Šest klubova u dva dana turnira odigralo je 8 utakmica i prikazalo vrlo dobar a u nekim utakmicama i odličan nogomet te je turnir po riječima trenera svih klubova u potpunosti ispunio sva njihova očekivanja po pitanju kvalitete momčadi i cjelokupne organizacije. Za svaku pohvalu bilo je i ponašanje svih klubova sudionika, koje ja kao i svih proteklih godina bilo na izuzetno visokoj razini jer nije zabilježen nijedan nesportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Cjelokupni turnir protekao je u izuzetno korektnom sportskom ozračju čemu su doprinos dali svi sudionici turnira – igrači, treneri, predstavnici klubova, medicinsko osoblje, suci, delegati i klupski volonteri.

Visokoj razini turnira doprinos su dali su suci i delegati  Nogometnog središta Velika Gorica.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica, predsjednik NSZŽ i dopredsjednik HNS, Željko Mihalj, predsjednik NS Velika Gorica, Darko Blažinčić, tehnički direktor HNK Gorica i glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i Marko Radanić, voditelj NŠ HNK Gorica.