Prijava

Vaša prijava

Marta Trgovac iz Šahovskog kluba Polet osvojila naslov viceprvakinje Hrvatske u šahu

[]

Još jedan uspjeh ostvarile su šahistice iz Šahovskog kluba Polet na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke koje je održano u Splitu od 21.-28. srpnja 2024.

U konkurenciji juniorki do 19 godina Marta Trgovac osvojila je drugo mjesto što joj je osiguralo pravo nastupa na Europskom prvenstvu koje se održava slijedeće godine.

Prvo mjesto osvojila je Sara Balent, koju je Marta u direktnom meču pobijedila.

Marta je ovim uspjehom samo još jednom dokazala da je zasluženo u samom vrhu mladih šahistkinja Hrvatske jer je i prošle godine bila druga u kategoriji do 17 godina. 

Pored Marte, na prvenstvu su nastupila i tri juniora iz Šahovskog kluba Polet u konkurenciji do 17 godina a inače su bila prijavljena 82 natjecatelja.

Juniori su ostvarili zacrtani cilj a to je bilo poboljšanje rejting bodova i u tome su uspjeli. Najuspješniji je bio Fran Rautner osvajanjem 17. mjesta s osvojenih 5,5 bodova i uz to je poboljšao rejting za 54 boda, pola boda manje osvojio je Dominik Delibašić, koji je popravio svoj rejting za čak 77 bodova dok je Roko Gašparović s osvojenih pola boda manje od Dominika povećao je rejting za 67 bodova. Bio je to još jedan uspješan nastup mladih šahista Poleta na državnom natjecanju.

Čestitke Marti na tituli viceprvakinje o ostalima na ostvarenim rezultatima !