Prijava

Vaša prijava

Uspjesi Karate kluba Velika Gorica na nekoliko turnira, Ema Jukić nastupila na svjetskom juniorskom prvenstvu u Italiji

[]

Iza Karate kluba Velika Gorica iznimno je aktivno jer su sudjelovali na turniru u Daruvaru u Rijeci na prvom izdanju Champions Cup turnira te Karlovcu a juniorka Ema Jukić bila je sudionica svjetskog prvenstva.

Juniorka Ema Jukić početkom ovog tjedna se vratila sa Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i U21 koje je održano u Veneciji u Italiji proteklog vikenda.

– Prije svega čestitamo našoj cijeloj reprezentaciji i cijelom stožeru na izvrsnim rezultatima i osvajanju čak 6 medalja u veoma jakoj konkurenciji 1956 natjecatelja iz 111 država – rekao je trener i čelnik kluba Goran Živković..
Naša Ema je nažalost zaustavljena u 1. kolu od predstavnice Srbije rezultatom 0:0, no ponosni smo na nju i njezino sudjelovanje na ovom najvećem karate natjecanju na svijetu. Ema je veliki potencijal koja će uz konstantni rad sigurno napraviti odlične rezultate.
Ema se ovaj tjedan odmara nakon povratka, a ostali naši članovi marljivo treniraju i bore se na borilištima po cijeloj Hrvatskoj.

– Goran je nastavio – U Daruvaru je 03.10.2024. održan turnir koji je okupio preko 400 natjecatelja, a  na kojem je nastupilo naših mlađih članova a ukupno je osvojeno 8 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 3 bronce. Najuspješniji su bili braća Miletović, Borna i Vito, osvojivši zlata u svojim kategorijama ml. učenika -35kg i -39kg. Osim njih srebrom su se okitili Bruno Debijađi, Nikola Krnjaja i Ita Noršić, a broncom Luka Jukić, Borna Miletović u starijem uzrastu, te Ita Noršić također u starijem uzrastu.
Dan poslije Daruvara u Rijeci je održan po prvi puta karate turnir Champions Cup. Turnir je okupio 456 natjecatelja, a nastupila je naša malo starija ekipa kadeta i juniora u ukupno 14 kategorija.
Vratili smo se sa odličnim rezultatima, tj. 5 zlata i 3 bronce. Vrhunski odrađene borbe naših kadeta i juniora i jako dobar pokazatelj trenutne odlične forme. Najuspješniji su bili Ema Filković, Katja Braica, Matea Kordić, Mia Čunčić i Nikola Huzjak osvojivši zlatne medalje, a bronce su osvojili u mlađem uzrastu Matea Kordić, Mia Čunčić i Franka Jerkin.

Karataše Velike Gorice očekuje zagrebačka karate liga na kojem se nastupa sa 30 natjecatelja, a kadeti, juniori i U21 uskoro počinju sa izbornim postupkom za Europsko prvenstvo koje se održava u veljači 2025. u Poljskoj.