Prijava

Vaša prijava

Velikogorički karatisti osvojili pet naslova prvaka Hrvatske u mlađim kategorijama, Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić iz KK Velika Gorica i Lara Dugonjić i Patrik Jeromić iz KK Centar


Ovog vikenda od 26.-27.10.2024.  se u Jastrebarskom održalo prvenstvo Hrvatske za uzraste od 2010. do 2017. godišta koje je okupilo 737 natjecatelja i natjecateljica iz 77 klubova iz cijele Hrvatske.
Svake godine konkurencija je sve jača, sve je veći broj natjecatelja i klubova ali velikogorički klubovi postižu sve bolje rezultate pa je tako bilo i na ovom prvenstvu.

Na prvenstvu su nastupila dva naša kluba, Karate klub Velika Gorica sa ukupno sa 19 natjecatelja, dječaka i djevojčica i i Karate klub Centar sa 10 natjecatelja.

Karate klub Velika Gorica – osvojena su 3 zlata, 1 srebro i 3 bronce a ostaje žal za još ponekom medaljom jer su imali 6 petih mjesta, što znači da je 6 boraca izgubilo u meču za broncu.
Mihael Kaurić, Nikola Krnjaja i Mia Čunčić su za 2024.-u godinu prvaci Hrvatske u karateu, Franka Jerkin osvojila je srebro dok su Gabrijel Zagorac, Gabriel Kaurić i Ita Noršić osvojili broncu. Ostaje žal za Frankom Jerkin koja je u iznimno teškoj kategoriji osvojila srebro jer je odlično odradila sve borbe, pa tako i finalnu koju je ipak na kraju izgubila rezultatom 5:5 zbog senshu prednosti.

Zlatne medalje osvojili su : -Mihael Kaurić- 2016.god. -27kg; -Nikola Krnjaja- 2013.god. -48kg; -Mia Čunčić- 2010.god. -49kg
Srebrne medalje : -Franka Jerkin- 2011.god. -50kg
Brončane medalje : -Ita Noršić- 2012.god. -47kg; -Gabrijel Zagorac- 1013.god. -36kg; -Gabriel Kaurić- 2014.god. -35kg
Osim osvajača i osvajačica medalja nastupili su još Mihael Medvedec, Robert Obrazović, Marina Čale, Sara Banović, Luka Jukić, Ena Lukačić, Borna i Vito Miletović, Ema Žagrović, Tara Popovčić, Bruno Debijađi i Katarina Gordić.
– Jako smo zadovoljni sa cijelom ekipom, a posebno nas veseli što imamo vrlo kvalitetnu ekipu mlađih uzrasta, te onu kadeta, juniora i mlađih seniora jer smo na svakom državnom prvenstvu u samom vrhu uspješnosti klubova u Hrvatskoj. Nakon ovog državnog prvenstva okrećemo se našim kadetima i juniorima koje već idućeg vikenda očekuje Kup Hrvatske koji je prvi izborni/bodovni turnir za Europsko prvenstvo koje se u veljači 2025.-e održava u Poljskoj – kazao nam je trener i čelnik kluba Goran Živković.

Karate klub Centar je na prvenstvu ostvario izvrstan uspjeh sa 4 osvojene medalje od čega su čak dvije titule prvaka Hrvatske.
Lara Dugonjić i Patrik Jeromić su novi prvaci Hrvatske u borbama. Lara Dugonjić je u svojem uzrastu 2013.-og godišta kategorije -38 kg dominantno osvojila naslov prvakinje Hrvatske pobijedivši svoje protivnice maximalnim rezultatima 8:0. Lara je još jedan veliki talent kluba koja je i prošle godine na državnom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.
Za drugu titulu prvaka Hrvatske se pobrinuo Patrik Jeromić u uzrastu 2013.-og godišta kategorije -51 kg koji se hrabro borio i zaslužio ovo veliko priznanje za svoj rad.
Osim Lare i Patrika osvojene su i dvije bronce u režiji Sare Brletić i Mihaele Pavlečić.
Mihaela Pavlečić nije uspjela ponoviti prošlogodišnje zlato sa državnog prvenstva, no zato osvaja vrijednu broncu u uzrastu 2015.-og godišta kategorije -34kg.
Drugu broncu osvaja Sara Brletić u uzrastu 2014.-og godišta kategorije -33kg koja nas također nije nimalo iznenadila jer se sa turnira u posljednje vrijeme vraća redovno sa medaljama, a nerijetko zlatnim odličjem.
Karate klub Centar je nastupio na ovom državnom prvenstvu sa 10 karataša, s time da je Noa Smolčić morao otkazati nastup zbog bolesti.
Osim njih nastupili su još Mihael Jurlina, Kim Kumic, Dora Paić, Gabriela Mosković i Laura Agatić.

Čestitke našim najmlađim sportašicama i sportašima na ostvarenim rezultatima na Prvenstvu Hrvatske !