Prijava

Vaša prijava

Klub kontinuiteta


Ove subote HRK Gorica otvara novu sezonu Paket 24 Premijer lige. Nova sezona uvijek znači i novi izazovi, nova stremljenja, a ovogodišnja donosi i novu opremu

Tvrtka Vego Sport – nositelj brenda Alpas – preuzela je ovih dana brigu o izgledu rukometnog kluba, za kojeg su dizajnirani personalizirani dresovi, ali i sva ostala potrebna sportska oprema, po kojoj će momčad biti prepoznatljiva.
Prezentacija novih dresova održana je u Gradskoj sportskoj dvorani, gdje su se uz igrače i vodstvo rukometnog kluba okupili i predstavnici vodećih goričkih klubova, HNK Gorice i KK Gorice, kao i predstavnici Zajednice športskih udruga te vodstvo grada predvođeno gradonačelnikom Draženom Barišićem, koji je istaknuo kako se gorički sport ima čime pohvaliti i ponositi, jer Velika Gorica je jedini grad uz Zagreb koja ima prvoligaše u tri najelitnija sporta.


Hrvatski rukometni klub je ipak posebna priča među ‘svetim trojstvom’ velikogoričkog športa, a za koje Grad Velika Gorica itekako opravdano izdvaja iz proračuna gotovo 5 milijuna kuna. Velikogorički rukometaši klub su kontinuiteta. U njemu već godinama radi gotovo identična, sposobna, marna i prepoznatljiva Uprava na čijem je čelu Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice, ali i čovjek koji športski u sebi oduvijek nosi poseban senzibilitet prema športu. I sam će uvijek reći da nikada nije bio aktivni športaš, ali da mu je šport zaista važna sporedna stvar. Uz njega se okupila Uprava u kojoj sjede ljudi od predsjednikova povjerenja, prepoznatljiva turopoljska i velikogorička družina kojoj nikada i ništa nije teško. Kontinuitet rukometne priča nastavljaju i u kontinuitetu i vrijedni treneri; do dolaska Andrije Nikolića tu su uvijek Pex, Marinko, Mesarov, Pašić…, tajnik je u kontinuitetu taj isti Pex, a trade mark rukometne Velike Gorice su Ceković, Laljek i Sladoljev, kao i kontinuitet igranja najjače hrvatske rukometne lige, pa već gotovo 10 godina. I ako im – a to je uvijek moguće – jednog jutra ‘grah krivo padne’ uvijek će se u tom probranom društvu naći netko tko će ‘preuzeti odgovornost’. Rukometna Gorica nikada nije bila lišena vrhunskog športskog entuzijazma, na ponos svim rukometašima i svojoj Velikoj Gorici.

Foto: Vitomir ŠTUBAN