Prijava

Vaša prijava

ZAVRŠETAK MARATONSKE SEZONE


Održano je posljednje kolo 18. Turopoljske lige trčanja 2019. nakon čega su i proglašeni pobjednici po svim kategorijama.

Kod onih najmlađih, na utrkama od 1 km, imali smo predstavnice samo kod djevojčica, gdje pobjedu odnose Hana Tašaković i Tonka Prpa!

Na srednje dugoj distanci od 3,8 km ukupnu je pobjedu kod žena odnosi Dina Kuiš, ispred drugoplasirane Anite Sever i trećeplasirane Manuele Bradić. Kod muškaraca se pak zlatom okitio Marko Hodak, ispred Danijela Dikšića i Franje Lončara.

Na utrci brzog hodanja na 3,8 km pobjedu je već standardno odnio Berislav Devčić.

Na dugoj distanci od 7,6 km imali smo samo muške predstavnike, te je zlato pripalo Josipu Martinoviću, ispred drugoplasiranog Danijela Trgovca i trećeplasiranog Nikole Gliba.

O kvaliteti ovogodišnje Lige govori i podatak da su srušeni rekordi na dugoj stazi kod žena i muškaraca. Kod žena, ponosne vlasnica novog  rekorda je Irena Smojver, koja je otrčala 7,6 km za 30:32. Kod muškaraca, novi vlasnik rekorda na dugoj stazi je Bruno Škrinjarić s vremenom 26:23. Čestitamo svim natjecanjima na ovim postignućima. No, rekordi su tu da se ruše tako da već sljedeće godine očekujemo da se ova vremena dodatno spuste.