Prijava

Vaša prijava

VELIKOGORIČANI U EUROPI: LEA CVETNIĆ

[]

Lea Cvetnić rođena je Velikogoričanka i naša sugrađanka čije je ime dobro poznato u hrvatskoj, ali i inozemnoj odbojci.  Svoje je prve odbojkaške korake započela u ŽOK „Azena“ gdje je kao mlada i perspektivna igračica imala tu sreću i priliku da je odbojkaškim osnovama uči trener Vladimir Braco Janković, koji je godinama prije stvarao vrhunske odbojkašice.

Već u mlađim kategorijama Lea je pokazivala potencijal, ne samo igračkom kvalitetom već i karakterom pobjednika. Stoga nije čudno da su je treneri vidjeli kao svoju „produženu ruku“ na terenu te joj davali ulogu lidera i kapetana.

Kako je velikogorička odbojka u periodu njenog razvoja doživjela pad i nevjerojatna lutanja i traženja, za Leu je najbolja opcija bila da kvalitetno napredovanje potraži negdje drugdje, kao i većina njenih suigračica iz kluba.

U za sad još uvijek kratkoj odbojkaškoj karijeri može se pohvaliti da je bila itekako uspješna i ono najvažnije, da odabrani put njenog sazrijevanja i razvoja daje za pravo da je ispred nje još dugi niz godina igranja na vrhunskoj razini i u najboljim ligama Europe.

U njenoj sportskoj „radnoj knjižici“ možete saznati da je nakon, osvajanja Prvenstva Hrvatske sa Mladosti i trostruke krune sa OK Marina Kaštela, Lea svoj odbojkaški put nastavila u najboljoj odbojkaškoj ligi svijeta – talijanskoj.

Polako i u tišini gradi svoju sportsku karijeru u talijanskoj drugoj ligi i znamo da već postoje zainteresirani klubovi, ne samo iz prve talijanske lige, već i drugih europskih liga, da bi Leu voljeli vidjeti u svojoj ekipi. Za vrijeme igranja u Italiji, upisala je fakultet u Hrvatskoj koji uz sve svoje profesionalne obveze, redovno pohađa.

Lea je hrvatska reprezentativka koju izbornici, bez obzira koliko ih je bilo, redovno svrstavaju na popis svojih napadača i vjerujemo kako će se za nju, ali i Veliku Goricu u kojoj živi, još puno lijepih priča ispričati.


Svjetski je Dan plesa! Hoćete li zaplesati?