Prijava

Vaša prijava

GRADONAČELNIK PRIMIO KOŠARKAŠE

[]

Na početku ‘novog normalnog’ valja što prije zauzeti pozicije, donijeti planove i krenuti planirati i zatvoriti kakvu-takvu financijsku sliku. Većina proračuna, pa i onaj velikogorički, znatno su pogođeni epidemiološkom krizom. Izvjesno je da gradonačelnik Dražen Barišić i njegova uprava već godinama sjajno prate šport, no teško da može točno predvidjeti razvoj događanja u mjesecima koji dolaze. A događaji koji u ovom trenutku prioritetno zanimaju športaše usko su vezani uz sufinanciranje.
U pratnji zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca i savjetnika za šport Darka Ćopića jučer su gradonačelnika posjetili čelni ljudi Košarkaškog kluba Gorica – predsjednik Duško Radović, športski direktor Ljubo Prgomet i trener Josip Sesar. Košarkaši ne taje velike planove, jedan od njih je – uz proboj još bliže hrvatskom košarkaškom vrhu – i natjecanje u ABA 2 ligi. Košarkaše je zanimalo u kojoj mjeri Grad može nastup u ABA ligi popratiti infrastrukturno i financijski.

Košarkaši u smanjenom broju i jednako takvim intenzitetom treniraju već drugi tjedan u Gradskoj športskoj dvorani. Uz Sesara je manji broj igrača, dok drugi, tvrdi športski Ljubo Prgomet, rade po drugom režimu i na drugom mjestu. U svakom slučaju i neovisno o željama pred nama je burna jesen. Kako je Cibona najavila oslanjanje na domaće košarkaše biti će zanimljivo vidjeti rostere momčadi u dolazećoj natjecateljskoj sezoni.