Prijava

Vaša prijava

RETROVIZOR 4 UGLEDAO SVJETLO DANA

[]

Magazin Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice izašao je danas i narednog će tjedna biti na mjestima gdje se u ova epidemiološki opasna vremena sastaju i viđaju športaši. Moći će se besplatno uzeti, pročitati i pohraniti na police na gradskom bazenu, Gradskoj športskoj dvorani, SRC-u Udarnik i SRC-u Velika Gorica, te u pojedinim trgovinama i trgovačkim centrima.

Broj donosi intervju s predsjednikom Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Goranom Kovačićem, razgovor s uspješnim košarkaškim trenerom Hanijem Instanbulijem, te predstavlja doktora znanosti, velikogoričkog maratonca Brunu Škrinjarića. Ratko Cvetnić, istaknuti hrvatski književnik podario nam je sjajan tekst naziva „Turopoljsko polje“, a kolumnist Vlado Stepanić piše o jednom derbiju nekadašnjeg Radnika i nekadašnjem Udarnika. Sjajno kao i uvijek.

Već tradicionalno piše i Darko Blažinčić, dopredsjednik Zajednice i tehnički direktor HNK Gorice, u ovom broju o ženskom nogometu u Turopolju, ali i o Strategiji razvoja športa Velike Gorice 2021.-2026., kojoj je nositelj projekta. Mario Karapandžić premijerno se okušao u ulozi novinara, te je evocirao sjećanja na „koroniranu godinu opasnog življenja“ i nogomet na selu.

Na naslovnici broja je prvak Hrvatske u aquatlonu Tin Kaurić s kojim je također napravljen intervju. U rubrici Povijest športa piše se o streljaštvu, a prisjetili su se i Tomislava Židaka, doajena hrvatskog športskog novinarstva, koji bi 1.1.2021.godine navršio 68 godina.