Prijava

Vaša prijava

12 MILIJUNA KUNA ZA ŠPORT I REKREACIJU

[]

U velikogoričkoj gradskoj upravi v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar potpisao je s predstavnicima Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, Športskog rekreativnog saveza, Sportskog saveza osoba s invaliditetom i Školskog sportskog saveza Ugovore o korištenju sredstava. Grad je u proračunu osigurao 12,4 milijuna kuna, dok ukupna izdvajanja za šport  u 2021.godini iznose 21,5 milijuna kuna.

Foto: Igor Đuran

„Raduje me što se unazad nekoliko godina povećao broj saveza u našem gradu, jer su se pojavili Školski savez i rekreativci. Sve ono što vi radite istinska je promocija Velike Gorice, jer tako stvarate sliku poželjnijeg grada za život“ – istaknuo je Ačkar, rekavši kako je u velikogoričkom športu oduvijek bilo iznimno puno pozitivnih stvari.

„Kvaliteta je došla do izražaja, posebno je vidljiva po rezultatima naših prvoligaša. To je nešto što ćemo njegovati i dalje. Ove godine nastavljamo s ulaganjima pa ćemo tako u Vukovini postaviti umjetnu travu, urediti igralište u Bratstvu te izgraditi novo polivalentno igralište u Podbrežnici“ – kazao je Ačkar, pohvalivši rad Zajednice i Saveza, jer su postignućima i rezultatima opravdali sva ulaganja.

Predstavnici Saveza odreda su se zahvalili na dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji, jer svih ovih godina Grad je bio čvrsti temelj na koji su se mogli osloniti u realizaciji zavrtanih programa i projekata.

Zajednica športskih udruga za svoj je rad u 2021. godini dobila 11,9 milijuna kuna, Športsko-rekreativni savez 126 tisuća kuna, Sportski savez osoba s invaliditetom 280 tisuća kuna, a Školski sportski savez 105 tisuća kuna.

Foto: Igor Đuran