Prijava

Vaša prijava

Naklon do poda: vatrogasci DVD-a Pribić spasili staricu iz požara


U svega 7 minuta nakon dojave o požaru kuće u mjestu Dol u općini Krašić, vatrogasci DVD-a Pribić izašli su jučer na intervenciju i iz kuće koju je već poprilično zahvatio požar spasili staricu.

Iako se u tom trenutku nije znalo u kojoj je prostoriji, vatrogasci DVD-a Pribić popeli su se ljestvama na predvorje kuće gdje su provalili vrata i u posljednjoj prostoriji pronašli staricu čije su čarape već bile zahvaćene vatrom. Uspijevaju je spustiti preko ljestve sastavljače na dvorište gdje su već čekali djelatnici hitne medicinske službe.

Nakon toga kreću s gašenjem vatrene stihije, a u pomoć im se priključuju vatrogasci iz susjednog DVD-a Krašić.

Drvena konstrukcija u potpunosti je izgorjela, no u cijeloj priči najvažnije je da je spašen ljudski život.

Iako su dobrovoljci, pribićki vatrogasci intervenciju su odradili kao profesionalci na čemu im od srca zahvaljujemo!

„Ovaj nesretan događaj sa sretnim završetkom najbolje govori o tome tko su vatrogasci i koliko je važno ulagati u njihovu opremu i u konačnici imati dobrovoljna vatrogasna društva doslovno u svakom mjestu. DVD Pribić djeluje već 100 godina, a jučerašnja intervencija u kojoj su spasili život svojoj sumještanki bit će upisana velikim slovima ne samo u njihovom radu, već u cijelom tom kraju“, poručio je župan Stjepan Kožić uputivši zahvalu vatrogascima na hrabrom pothvatu.   


VIDEO Gori kuća u Velikoj Gorici

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike