Prijava

Vaša prijava

Tijekom vikenda utrošeno 20.000 doza cjepiva


Rekordnih 12211 doza cjepiva protiv COVID-19 primijenjeno je protekle subote na punktovima za cijepljenje u Zagrebačkoj županiji. Cijepljenje se provodilo i tijekom nedjelje na jednak način čime je tijekom vikenda iza nas u Zagrebačkoj županiji ukupno utrošeno gotovo 20 tisuća doza cjepiva protiv pandemijske zaraze.

Izvrstan odaziv građana rezultat je suradnje svih uključenih u organizaciju i realizaciju cijepljenja protiv COVID-19.

- Posebno želim istaknuti odaziv građana na drugu dozu cjepiva što je iznimno važno jer se u potpunosti cijepljenim pa tako i zaštićenim od ove bolesti. Pozivam građane naše Županije da cijepljenjem zaštite sebe, a tako i druge. Da cijepljenje bude što dostupnije osigurali smo formiranjem 8 cjepnih ambulanti pri domovima zdravlja. Najiskrenije se zahvaljujem građanima na povjerenju i svim suradnicima, liječnicima i volonterima, svakom pojedincu radi kojeg je organizacija cijepljenja u našoj Županiji uspješna i učinkovita - poručio je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Kontrola i suzbijanje pandemije ostaje naš javnozdravstveni prioritet te pozivamo građane da se za cijepljenje protiv COVID-19 naruče telefonski i dogovore termin dolaska u cjepnu ambulantu pri svom domu zdravlja. Lokacije i brojevi telefona su dostupni ovdje.