Prijava

Vaša prijava

Vrbovec proslavio Dan grada


Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, za koje su laureatima uručena javna priznanja, Vrbovec je proslavio svoj dan. Nagradu Grada za životno djelo primili su Mladen Kefelja i Marijan Krznar, nagradu gradonačelnika "Dobri duh Vrbovca" Veljko Dubravec, a godišnje nagrade Mato Jelić, Anica Hrlec, Franjo Poturiček, Jelena Mucko te dobrovoljna vatrogasna društva Brčevec i Lonjica.

Rekavši da su nagrađeni ponos Vrbovca, gradonačelnik Denis Kralj zahvalio je svima koji doprinose njegovu razvoju.

„Pred nama je novi ciklus EU fondova i čekamo ga spremni. Projekti su pripremljeni ili su u završnoj fazi pripreme. Radi se o novim ulicama, cestama i infrastrukturi u poduzetničkoj zoni, vatrogasnom centru, dječjem vrtiću u Luki, nadogradnji osnovnih škola, dvorani u Lonjici, energetskoj obnovi i solarima na javnim zgradama, kulturnome centru... Projekata ima puno“, ustvrdio je Kralj, rekavši da će trebati puno fleksibilnosti i umijeća da se izvuče maksimum iz onoga što se Gradu pruža.

U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec. Podsjetio je da je u ovoj godini Županija osigurala sredstva za gradnju dječjeg igrališta u Vrbovcu i to 40.000 kuna, te za sanaciju nerazvrstanih cesta 200.000 kuna, dok je Županijska uprava za ceste uložila 850.000 kuna u sanaciju Čerkezove ulice.

„U razdoblju pred nama u planu je gradnja županijskoga poduzetničkog centra, gdje očekujemo veliku suradnju s gradonačelnikom. Ovaj centar nije bitan samo za Vrbovec, nego i Županiju u cjelini“, rekao je Kolarec, dodavši da Županija želi partnerske odnose sa svim gradovima i općinama.

„Samo zajedništvom možemo puno napraviti!“, poručio je zamjenik župana.