Prijava

Vaša prijava

Digitalni nomadi otkrivaju Zagrebačku županiju


Pandemija koronavirusa, lockdown i rad od kuće popularizirali su generaciju zaposlenika koju sve češće nazivamo „digitalnim nomadima“. Budući da se ovaj rastući fenomen može promatrati i kao posebna vrsta poslovnog turizma, Turistička zajednica grada Zagreba je od 21. do 27. lipnja organizirala seriju tematskih susreta i događanja u sklopu „Zagreb Digital Nomad Week-a“, a dio radionica, svojevrsni „digitalni detox“ održan je u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije – na prostoru Samobora i Parka prirode „Žumberak – Samoborsko gorje“.

Posebno zanimljivo je bilo na imanju Davorina Štetnera koji je digitalne nomade upoznao sa novim projektima koji će doprinijeti revitalizaciji Žumberka, a zanimljivu priču digitalnim nomadima ispričala je i simpatična devedesetpetogodišnjakinja, jedina stanovnica naselja Tihočaj.  

„Digitalni nomadi su svakako budućnost, a ono što im mi možemo ponuditi su sigurne, zelene i održive destinacije koje im istovremeno nude sve uvjete za život i rad“, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije dodavši da je u planu kreiranje coworking prostora s fleksibilnim najmom, brzim internetom i svim drugim pogodnostima za digitalne nomade, ali i lokalnu zajednicu.