Prijava

Vaša prijava

Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“


Izletište „Vinogradarska kuća Braje“ iz Jastrebarskoga dobitnik je zlatne povelje „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, nacionalne godišnje nagrade koju s ciljem promocije ruralnoga prostora dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“. Obitelj Braje povelju je primila u kategoriji turistička seljačka gospodarstva, jednoj od sedam kategorija u kojoj se ona dodjeljuje. Ovogodišnja podjela nagrada upriličena je u Zaprešiću, u Multimedijalnom centru Vršilnica.

S prostora Zagrebačke županije nagrađena je i Udruga za promicanje ekologije i turizma „Ekoturistiko“ iz Brdovca. U kategoriji aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru dobila je posebno priznanje za promicanje tradicije i ekologije.

Ovogodišnje šampionske titule „Veliki zlatni suncokret“ dobili su Hotel Dunav iz Iloka i manifestacija Sinjska alka.

U ime Zagrebačke županije, kojoj je pripalo ovogodišnje domaćinstvo dodjele nagrada, svečanosti je prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

 „Nemamo more, ali imamo što za pokazati. Itekako se dičimo prekrasnim ruralnim kućama za odmor, seoskim gospodarstvima i imanjima, vinarijama, prekrasnom prirodom, bogatom gastronomskom ponudom... A ono na što smo posebno ponosni su ljudi koje se bave ruralnim turizmom, koji su itekako gostoljubivi i dobri domaćini“, obrativši se prisutnima rekao je Kolarec.

 Na svečanosti je bila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak koja je čestitala nagrađenima u ime predsjednika Vlade RH. Poželjela im je da nastave širiti pozitivne priče ruralnoga turizma, rekavši da se kroz njihove ponude vidi svo bogatstvo različitosti hrvatske turističke ponude.

Dijana Katica, začetnica projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, rekla je da je u ruralnom prostoru najvažnija emocija.

„Vrijeme pandemije pokazalo je da je upravo ruralni prostor interesantan i domaćim i stranim gostima. Ne samo da ste u ovo vrijeme uspjeli opstati, nego smo, obilazeći vaše prostore, vidjeli i da se razvijate, da ruralno-turistički proizvod nudite na kreativan i inovativan način“, rekla je Katica.

Uvodno je prisutne pozdravio i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Čestitamo svima nagrađenima, a posebno obitelji Braje i Udruzi „Ekoturistiko“!