Prijava

Vaša prijava

Turopolje predstavilo Zagrebačku županiju u sklopu projekta „Moja.hr“


Predstavljanjem 21-og jednominutnog filma i svečanim proglašenjem najboljih završen je ovogodišnji projekt „Moja.hr“ – multimedijalni projekt čiji je cilj predstaviti Hrvatsku i njezine županije te otkriti ljepote i običaje Lijepe naše.

U sklopu projekta, koji je nastao u suradnji Večernjeg lista s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta HRT-om, Zagrebačku županiju predstavilo je Turopolje, točnije Plemenita općina turopoljska na čelu s njenim županom Jurajem Odrčićem, dok je za realizaciju videa zaslužan Mario Žilec.

Ovim projektom željelo se potaknuti kreativce da na originalan način, u svega šezdeset sekundi, ispričaju svoju priču zašto vole svoj zavičaj. Pod sloganom „Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“ zadatak je bio kreirati autorsku priču temeljenu na osobama, prirodi, običajima, povijesnim ili svakodnevnim događanjima.

Prema izboru žirija prvo mjesto pripalo je Saulu Tikviću iz Vinkovaca (Vukovarsko-srijemska županija), a uz njega video uradak potpisuju i Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš. Drugo mjesto pripalo ekipi iz Medulina (Istarska županija) koju čine Darko Privrat, Mateo Ostojić i Hugo Vojak, dok su treće mjesto osvojili Timon Terzić, Bojan Horvat i Darijo Mikulek iz Varaždina (Varaždinska županija).

U ime Zagrebačke županije završnom predstavljanju projekta „Moja.hr“ nazočili su zamjenik župana Ervin Kolarec i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Više o projektu saznajte ovdje.