Prijava

Vaša prijava

Traži se 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik


U sklopu projekta „Prsten potpore IV“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 16. kolovoza 2021. godine.

Projekt „Prsten potpore IV“ prijavljen je na otvoreni Poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama razvoju  u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“ koji će se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Projekt je ukupne vrijednosti 8.244.927,60 kn, od čega se očekuje 7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak u iznosu 1.244.927,60 kn bit će osiguran iz proračuna Zagrebačke županije. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2021./2022.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik zaposlit će se u 29 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno) ili puno radno vrijeme.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2021./2022. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete pronaći ovdje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.

Inače, projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se sedmu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima. 

U projektu Prsten potpore III koji je u završnoj fazi (2017.-2021.) bilo je uključeno 219 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik za rad sa 245 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.