Prijava

Vaša prijava

Proslavljeni okrugli jubileji velikogoričkih DVD-ova


Ovoga vikenda dva su dobrovoljna vatrogasna društva s područja Velike Gorice – DVD Turopolje i DVD Lazina Čička – svečano obilježila svoje jubilarne obljetnice rada i djelovanja.

Slavilo se u Turopolju gdje je DVD Turopolje obilježio 80. obljetnicu postojanja. Bogatu povijest DVD-a okupljenima je predstavio predsjednik Društva Čedomir Krizmanić istaknuvši pritom da su članovi Društva intervenirali i nakon velikog petrinjskog potresa, sanirajući pritom 50-ak objekata.

Svečanom sjednicom obilježena je i 10. godišnjica postojanja DVD-a Lazina Čička. Predsjednik DVD-a Zvonko Šafranko istaknuo da vatrogastvo u Lazini Čičkoj datira od 1947. godine, a da je za ponovno pokretanje DVD-a zaslužan njihov sumještanin Ivan Šantek koji je ovom prigodom proglašen doživotnim počasnim predsjednikom Društva.

U ime Zagrebačke županije objema proslavama prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec čestitavši pritom članicama i članovima DVD-ova na predanom radu za društvenu zajednicu Velike Gorice i Zagrebačke županije.