Prijava

Vaša prijava

In cultura veritas u finalu izbora za Najbolji županijski EU projekt!


Znate li što povezuje 200 km vinskih cesta i 80 objekata kulturne baštine na području između Zagrebačke županije u Hrvatskoj i subregije Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji? Europski projekt In cultura veritas ukupne vrijednosti 1.003.317,00 eura, koji je ušao u finale izbora za Najbolji županijski EU projekt kojeg organizira Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Osim u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji, o kojoj odlučuje stručni žiri, projekt se natječe i u konkurenciji Najboljeg županijskog EU projekta prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista. Stoga, požurite i podržite ovaj vrijedan projekt jednim klikom ovdje! Glasajte za projekt In cultura veritas!

Inače, ove se godine za titulu najboljeg natječe 31 EU projekt, od kojih će stručni žiri izabrati pobjednike u četiri kategorije (Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos poduzetništvu), dok će u petoj kategoriji biti proglašen najbolji EU projekt prema izboru javnosti.

Podsjećamo, prošle godine na istom ovom natječaju pobjedu u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici odnio je projekt NewLight čiji je nositelj bila Regionalna energetska zajednica sjeverozapadne Hrvatske, a koji se provodio u Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Pogledajte kratki film o projektu!