Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Rugvica


Pisma namjere pristižu, investitori svoje poduzetničke ideje žele razvijati u Rugvici - u tamošnjim poduzetničkim zonama. Veliki doprinos tome dala je i Vlada RH, koja je nedavno darovala Općini 97 milijuna kuna vrijedno zemljište za uspostavu Poduzetničke zone "Rugvica-sjever". A upravo u toj zoni, najavio je za obilježavanja Dana Rugvice načelnik Mato Čičak, gradit će se jedan od najmodernijih filmskih studija u Europi! Vrijednost investicije, u prvoj fazi, iznosit će oko 70 milijuna eura.

„Ova investicija promijenit će sliku Rugvice!“, ustvrdio je Čičak. Na sjednici je govorio i o dosad ostvarenim projektima te posebno o ulaganjima Općine u mlade.

„Prvi smo u Hrvatskoj uveli mjeru kojom roditeljima djeteta, od navršene dvije godine života pa do kraja srednjoškolskog obrazovanja, isplaćujemo godišnje po 300 kuna, svi naši srednjoškolci i studenti imaju besplatan javni prijevoz, svim studentima godišnje isplaćujemo po 1400 kuna..., imamo veliki spektar djelovanja na mlade“, rekao je Čičak, naglasivši i novosagrađeni dječji vrtić u Jalševcu Nartskom. „Kroz Mjeru 7.4.1., od Ministarstva poljoprivrede dobili smo za gradnju vrtića bespovratnih 13 milijuna kuna, dodatnih 1,5 milijuna dobili smo iz Ministarstva regionalnog razvoja, bespovratna sredstva smo dobili i preko Ureda za demografiju tako da gradnja ovoga vrtića Općinu skoro da i nije koštala. Kroz mjesec i pol dana provest ćemo natječaj za zapošljavanje djelatnika“, rekao je Čičak.

 Na uspješnom vođenju Općine čestitali su mu župan Stjepan Kožić, izaslanik predsjednika Vlade RH ministar Tomislav Ćorić i izaslanik predsjednika Sabora saborski zastupnik Krunoslav Katičić.

Župan je rekao da Zagrebačka županija, s nizom sredina poput Rugvice, velikim koracima ide naprijed u smislu investiranja i razvoja, a time i stvaranja kvalitetnijih uvjeta života za sve stanovnike.

„Više od 20 godina podržavamo i gradimo infrastrukturu u našim poduzetničkim zonama kao bismo privukli investitore“, rekao je župan, dodavši da bez zajedništva i dobre suradnje s općinama i gradovima ne bi bilo uspjeha.

Ministar Ćorić je rekao da je Rugvica jedna od najuspješnijih hrvatskih općina.

„Ona je dobar primjer kako općine, s jedne strane, mogu dati svoj maksimum u ostvarenju dobrih životnih uvjeta za svoje žitelje, a s druge strane, kroz investicije koje se realiziraju, kako raditi na dobrobit RH“, rekao je ministar.

Saborski zastupnik Krunoslav Katičić ustvrdio je kako je Rugvica primjer da prsten oko grada Zagreba ima svoje prednosti. „Dolazak novih investitora ulaganje je u vašu budućnost“, naglasio je Katičić.

Uz nagrade najuspješnijim učenicima i studentima, kao i sportašima, priznanje Općine dodijeljeno je Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo, a nagrada za životno, posthumno, liječniku Ivanu Horvatiću.