Prijava

Vaša prijava

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba


Međunarodni dan starijih osoba - 1. listopada, Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije obilježila je ove godine u Jastrebarskom. Iako u manjem broju nego proteklih godina, prisutni su bili predstavnici 29 umirovljeničkih udruga.

„Ljudi su jedva dočekali ovakve susrete, dosta su bili 'zatvoreni'. Počeli su i putovati, na more i u toplice. Družimo se, osjećamo se veselo“, komentirao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU Zagrebačke županije.

U ime Županije obilježavanju Dana starijih osoba prisustvovala je predsjednica Skupštine Martina Glasnović. Rekla je da Županija ima odličnu suradnju s umirovljeničkim udrugama i da je populacija starijih osoba prepoznata kao ona o kojoj se treba brinuti.

„Moramo biti svjesni, ono što su danas starije osobe, za koje desetljeće bit ćemo i mi sami. Naš odnos prema starijima danas najbolje govori kako očekujemo da se drugi odnose prema nama sutra“, poručila je predsjednica Skupštine.

Domaćin obilježavanja Međunarodnoga dana starijih osoba bila je Udruga umirovljenika Jastrebarsko, u čije je ime prisutne pozdravio njezin dopredsjednik Ivan Jurković. Pozdravio ih je i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. Prigodni kulturno-umjetnički program izveli su članovi Udruge umirovljenika Jastrebarsko.