Prijava

Vaša prijava

Kreni cestom vinskih užitaka


Turistička zajednica Zagrebačke županije organizira od 15. listopada do 15. studenoga destinacijsku kampanju „Via vino“ (Kreni cestom vinskih užitaka), a u sklopu nje događanja „Via vinaria“, „Via kino“, „Via note“ i „Via art“. U događanja, najavljena danas na tiskovnoj konferenciji, uključeno je pedesetak vinarija - od Zagorja i Prigorja do Moslavine.  

„Želimo promovirati i posjetiteljima pokazati ono najbolje od našega kraja, spojiti vino s kulturom, glazbom i filmom“, rekla je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Od 15. listopada do 15. studenoga, svaki petak ili subotu, uz prethodnu najavu, moguć je obilazak neke od pedesetak vinarija uključenih u kampanju.

„Što god odabrali, s čašom u ruci, u društvu dobre ekipe, zavirite u vinske podrume i istražite ono što se u njima nalazi“, poručila je Alilović.

U vinogradu obitelji Braje, na Plešivičkoj vinskoj cesti, u suradnji s Motovun film festivalom, održat će se 15. listopada događanje „Via kino“. U vinogradu, „pod zvijezdama“, uz kušanje portugisca i vrućih kestena, održat će se projekcija novog filma iz serijala o Jamsu Bondu „No Time to Die“.

„Na Plešivici su bili Charlie Chaplin i Isadora Duncan, pa smo zaključili da sada ne možemo dovesti bilo koga. Odlučili smo se stoga za Jamesa Bonda!“, rekao je Igor Mirković, direktor Motovun film festivala. Događanje počinje u poslijepodnevnim satima, a projekcija filma „kada se smrači“. Cijena ulaznice je 50 kuna, u što je uračunato i testiranje na koronavirus. Događanje „Via kino“ organizirat će se i 23. listopada u Velikoj Gorici. Uz projekciju filma moći će se kušati štrukli s tartufima i proizvodi Destilerije Brigljević.

U Svetome Ivanu Zelini, u Nespešu, 16. listopada organizira se događanje „Via note“. U okruženju kurije Schwartz održat će se koncert klasične glazbe, uz vina vinarije Litterarii i zalogaje iz Food trucka by Marin Medak. 

Događanje „Via art“, uz izložbu fotografija vinara Zagrebačke županije, predviđeno je za 6. studenoga u Samoborskome muzeju.