Prijava

Vaša prijava

Pisarovina proslavila Dan općine


Dan općine, na blagdan svoga zaštitnika sv. Martina, proslavila je Pisarovina.

„Uz početak gradnje državne ceste od čvora Zdenčina do mosta na Kupi, te projekata koje Općina planira realizirati vlastitim i sredstvima Zagrebačke županije, resornih ministarstava i EU fondova, kao i najmanje desetak najavljenih privatnih investicija u poduzetničkoj zoni, mogu sa zadovoljstvom zaključiti da će Pisarovina u 2022. biti veliko gradilište“, rekao je ovom prigodom općinski načelnik Tomo Kovačić. Rekao je također da Općina priprema projekt rekreacijskog centra, centra za boravak starijih i nemoćnih osoba, kao i vatrogasnog centra u poduzetničkoj zoni.

Trenutno najznačajnija investicija jest gradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni, koja je u završnoj fazi, i koja će omogućiti poduzetnicima svu potrebnu infrastrukturu za nesmetano obavljanje gospodarske djelatnosti. Investicija je vrijedna 16,7 milijuna kuna, od čega 60% otpada na sredstva EU fondova, a 40% na sredstva Općine, kojoj domaću komponentu ulaganja sufinanciraju Ministarstvo regionalnoga razvoja i Zagrebačka županija. Ovim projektom, u zoni površine 102 hektara, grade se prometnice i parkirališta, izvodi odvodnja, gradi se javna rasvjeta i razvija elektroenergetska infrastruktura.

Načelnik Kovačić podsjetio je i na završene projekte - dogradnju OŠ Vladimira Nazora, gradnju i opremanje dvorane pri Dječjem vrtiću „Potočić“, kao i završetak I. faze gradnje kolektorskog sustava Donja Pisarovina. U ime Županije svečanoj sjednici prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da Županija teži ravnomjernom razvoju svoga područja i da u tome uspijeva.

„U pripremi je proračun za 2022. godinu. Realan je i razvojan, brojne općine u njemu će naći sredstva kako bi dodatno išle naprijed“, rekao je Kolarec, dodavši da će Županija nastaviti ulagati u infrastrukturu, gospodarstvo, poljoprivredu i društveni život.

„U gradnju infrastrukture u vašoj poduzetničkoj zoni Županija je tijekom proteklih 15 godina uložila gotovo 7 milijuna kuna. Izuzetno je bitno što gospodarstvenici kroz ovu zonu stvaraju nova radna mjesta“, rekao je Kolarec.

Tomislav Mihotić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, rekao je da će gradnja nove državne ceste, odnosno izmještanje postojeće od čvora Zdenčina do mosta na Kupi, u ukupnoj duljini od 17,6 kilometara, početi čim se riješe imovinsko-pravni odnosi i ishodi građevinska dozvola.

Svečana sjednica bila je popraćena kraćim kulturno-umjetničkim programom i podjelom nagrada u akciji „Zeleni cvijet“.