Prijava

Vaša prijava

Brckovljani proslavili Dan općine


Dan općine, na blagdan sv. Brcka - 13. studenoga, proslavili su Brckovljani. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnik Tihomir Đuras podsjetio je na najvažnije projekte provedene u proteklome razdoblju. Istaknuo je ishođenje građevinske dozvole za dječji vrtić sa sportskom dvoranom i projekt gradnje tržnice s multifunkcionalnim trgom prijavljen za europska sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH.

„Naglasio bih i razvoj naše Poduzetničke zone "K3 Božjakovina", za koju postoji sve veći interes poduzetnika. Općina ima gotov projekt, s građevinskom dozvolom, za gradnju poduzetničkog inkubatora u zoni“, rekao je Đuras, dodavši da je jedna od demografskih mjera Općine i projektiranje naselja za mlade obitelji u Božjakovini.

„Projektiramo ga na vlastitome zemljištu koje će mlade obitelji moći povoljno kupiti i na njemu graditi obiteljske kuće“, rekao je načelnik. Posebno ga veseli, naglasio je, projekt gradnje općinske zgrade u Brckovljanima.

U ime predsjednika RH sjednici je prisustvovala njegova izaslanica Martina Ciglević, u ime predsjednika Hrvatskoga sabora saborski zastupnik Mato Čičak, a u ime predsjednika Vlade RH, ujedno i u ime Zagrebačke županije, zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Pred nama je razdoblje u kojemu nas iz europskih fondova čeka gotovo 230 milijardi kuna. Što moramo napraviti?! Moramo ih uzeti, nitko nam ih neće donijeti i dati. A za to se moramo pripremiti“, rekao je Tomljenović.

I Čičak je poručio da se trebaju pripremati projekti kako bi se mogle povući milijarde koje dolaze iz Europe. Posebno je naglasio projekte kojima će se zaustaviti iseljavanje mladih iz ruralnih prostora. Uspjeh u iskorištavanju europskoga novca Općini Brckovljani je poželjela i izaslanica Predsjednika RH Martina Ciglević.

Nakon prigodnih govora podijeljena su priznanja i zahvalnice Općine. Priznanja su primili Karate klub Brckovljani, Igor Grgošić, Dominik Kuzmanović, Zlatko Raužan, vlč. Mirko Matasović i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo.