Prijava

Vaša prijava

Čarolija adventa u Zagrebačkoj županiji


Paljenjem prve adventske svijeće diljem Zagrebačke županije započeo je niz događanja, a mi vam donosimo dio blagdanske čarolije zelenog zagrebačkog prstena u iščekivanju najradosnijeg kršćanskog blagdana, Božića.

Ledeni tobogan, brojna klizališta, predstave, radionice, koncerti, potrage za adventskim blagom i slatkišima, nezaobilazni vilenjaci, djed&baka Mraz, okićeni trgovi te naravno nezaobilazni gastronomski specijaliteti, kuhano vino i slastice dovoljan su razlog da prosinac provedete u dobrom društvu i blagdanskom ugođaju.

U Velikoj Gorici od 6. prosinca pa sve do kraja mjeseca moći ćete uživati u klizanju pod lampicama, ukusnoj gastronomskoj ponudi, adventskom sajmu, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrsne radionice i igraonice.

Advent u Zaprešiću obilježit će niz događanja na više lokacija, a uz bogatu gastronomsku ponudu tu je i klizalište, a najviše događanja pripremljeno je za one najmlađe koji će uživati u detektivskoj božićnoj priči u tvornici slatkiša, Rudolf Ekspresu, predstavama i radionicama, a svi će zasigurno uživati u iščekivanju blagdana uz pjesmu čestitara što je na rasporedu gotovo tijekom cijelog adventa.

Šalica tople čokolade ili aromatičnog kuhanog vina i skrivena mjesta s postavljenim imelama već su dovoljna pozivnica za advent u Samoboru. A kakav bi to advent bio ako nije ovjekovječen fotkanjem?! U Samoboru tako ima nekoliko uređenih božićnih foto kutaka, a tu su i predstave, glazbeni i umjetnički programi koji će dodatno unijeti blagdanski duh.

Jastrebarsko je zablistalo u blagdanskom ruhu pa su tako ukrašene brojne lokacije oko središnjeg trga, sakralni objekti te prostor perivoja dvorca Erdödy. Djed Božićnjak ni ove godine neće zaobići djecu iz dječjih vrtića i uz pomoć svojih vilenjaka dostaviti im darove. U klizanju će moći uživati svi, a od 8. prosinca kreće i škola klizanja i hokeja za vrtićku djecu, dok za osnovnoškolce škola kreće od 27. prosinca.

Darovi za najmlađe, predstave kao i virtualna božićna priredba poznate zelinske udruge Srce dio su događanja u Svetom Ivanu Zelini, a za poseban blagdanski ugođaj pobrinut će se Lado božićnim koncertom 17. prosinca.

U Dugom Selu u subotu 4. prosinca djeca će se družiti sa svojim omiljenim svecem nakon čega kreće Rudolfova potraga za blagom. U danima adventa u Dugo Selo dolaze i moto mrazovi i mađioničar, a cjelokupno događanje imat će i humanitarnu notu.

Klizalište u Vrbovcu već je u punom pogonu, a u sklopu božićnog sajma na Trgu Petra Zrinskog predstavljat će se vrbovečke udruge žena te lokalni OPG-ovi i obrti. Tu je i kućica s brojnim blagdanskim delicijama, od kobasica i bunceka pa do nezaobilaznih fritula i germ knedli.

Hit u Svetoj Nedelji svakako je ledeni tobogan, klizalište i jedan od najvećih svjetlećih borova. I u ovom gradu advent je u humanitarnom tonu i to za obnovu kuće na petrinjskom području.

Bogat adventski program pripremio je i Ivanić-Grad, a ono što svakako valja istaknuti je dječje selo u središtu grada s kućicama Tri praščića, Ivice i Marice, Snjegovićem, Svjetlosnim tunelom, a naravno i kućica posvećena kraljici jeseni i jednom o turističkih simbola grada – buči. Tu su i „Božićni sajam“ uz tržnicu Maznica, ulični svirači kao i prikaz živih jaslica.

Uživajte u čaroliji Adventa i iskusite zimsku bajku zelenog zagrebačkog prstena.